15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialCodul Roșu de precipitații a fost depășit în Techirghiol. Cum s-a intervenit

Codul Roșu de precipitații a fost depășit în Techirghiol. Cum s-a intervenit

Localitatea Techirghiol a fost afectată serios de ploile abundente care au căzut ieri, 10 mai.

Astfel începând cu ora 09:00 și până la ora 13:00 s-au înregistrat precipitații cumulând un total de 88,7 l/mp, din care 71.5 l/mp în aproximativ o oră, ceea ce depășește norma de 50l/mp în 1h, care înseamnă COD ROȘU de precipitații.

„Capacitatea de drenaj a sistemului pluvial a fost depășită producându-se fenomenul de băltire, în zona centrală a orașului Techirghiol apă depășind 60 cm adâncime. Urmare informării prin dispeceratul ABADL de către responsabilii din cadrul formației de lucru Techirghiol, s-a dispus intrarea imediată în dispozitiv a personalului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo”, au precizat reprezntanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Astfel începând cu ora 11 s-a intrat în dispozitiv de către un echipaj și o autoutilitară, prin punerea în funcțiune a trei motopompe diesel cu un debit de 100 mc/oră. Acestea fac partedin dotarea Centrului de Intervenție Rapidă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța.

Echipa ABADL a continuat acțiunile de evacuare a cantităţilor de apă până la ora 19:30 când a fost eliminată apă în exces din zona inundată.

La acțiune au participat și militari din cadrul ISU Dobrogea al Județului Constanța cu o autospecială de pompieri și o motopompă.

Cele mai citite

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă