Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din cinci județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, valabile în orele următoare.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

06.03.2018 - 08:00

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 110 - 125 km/h, viscolind zăpada.

Până la ora 11:00, zona de munte a judeţului Sibiu, dar şi localităţile Boiţa, Avrig, Răşinari, Sibiu, Racoviţa, Roşia, Tălmaciu, Şelimbăr, Sadu, Turnu Roşu şi Cisnădie se vor afla sub o atenţionare similară de vânt puternic, care la rafală va depăşi 70 - 80 km/h, iar ca fenomene asociate: transport de zăpadă în zona montană înaltă.

De asemenea, zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi localităţile Cărbunari, Coronini, Răcăşdia, Ticvaniu Mare, Pojejena, Dalboşeţ, Vrani, Ciudanoviţa, Şopotu Nou, Oraviţa, Bănia, Vărădia, Bozovici, Berlişte, Sicheviţa, Moldova Nouă, Ciuchici, Gârnic, Ciclova Română, Anina, Lăpuşnicu Mare, Naidăş, Berzasca, Socol, Sasca Montană şi Grădinari din judeţul Caraş-Severin au intrat marţi dimineaţa sub Cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 80-90 km/h, iar în zona montană înaltă 100-110 km/h, viscolind zăpada.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Comentarii

loading...