26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSocialCâteva sute de persoane protestează în la Parlament față de modificările legilor...

Câteva sute de persoane protestează în la Parlament față de modificările legilor Justiției

Mulţimea scandează: :Hoţii!”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi!” şi “Nu scăpaţi!”. 

Jandarmii au instalat garduri de protecţie. Pe lângă efectivele de jandarmi obişnuite, la protest sunt şi jandarmi călare. La precedentul miting, prezenţa acestora a provocat nemulţumiri în rândurile manifestanţilor.

Protestul are loc după ce Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Statutului magistraţilor şi modificarea legii ANI, pe fondul nemulţumirilor exprimate de opoziţie.

Camera Deputaţilor a adoptat luni cu 179 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor într-o şedinţă de vot final convocată ad-hoc. De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept. 

Deputaţii PNL şi USR au încercat să amâne votul pe legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi pe modificarea legii ANI abordând strategia dreptului la replică: un deputat care vorbea de la tribună invoca numele altui deputat prezent, care la rândul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul să îi dea replica celui care i-a rostit numele.

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, a tăiat în repetate rânduri microfonul membrilor opoziţiei şi la un moment dat chiar a pus capăt intervenţiilor deputaţilor PNL şi USR.

Deputaţii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au bătut cu palmele în bănci.

Decizia de convocare a sesiunii de vot final a fost luată de comitetul liderilor, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Ioan Munteanu.

În mod normal, sesiunea săptămânală de vot final în Camera Deputaţilor este marţi, după prânz.

Cele mai citite

Ecovillas lansează un nou proiect de case la Otopeni

Noul proiect rezidențial Ecovillas Otopeni va include 9 case eficiente energetic, cu sistem smart house pregătit, la prețuri sub 250.000 de euro pentru rezervările...

Farmacistul furnizor de droguri, REȚINUT – El ”aproviziona” dealerii cu medicamente pentru bolnavii de cancer

Trafic de droguri de mare risc, într-unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România. Potrivit Realitatea PLUS, un bărbat a fost săltat...

Zodiile care au noroc cu carul în Octombrie

Iată care sunt zodiile care se pot aștepta la o doză suplimentară de noroc în această lună:Balanța (23 septembrie - 22 octombrie)Nu este...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies