21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSocialCamera Deputaților achiziționează noi sisteme de control antitero de peste 3 milioane...

Camera Deputaților achiziționează noi sisteme de control antitero de peste 3 milioane de lei

Camera Deputaților cumpără sisteme de control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. Motivul este că sistemele actuale sunt vechi de peste 15 ani, se strică des și pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca.

„Aparatele cu raze X, porțile detectoare și detectoarele portabile de metale sunt destinate controlului tehnic antiterorist. Cu acestea se vor controla bagaje de mână, colete, truse și genți de scule, echipamente tehnice, dispozitive și echipamente de transmisie tv, diverse obiecte. (…) Utilizarea unor sisteme de control antitero noi cu caracteristici tehnice superioare va permite controlul de securitate rapid și fără întrerupere și ar oferi un înalt grad de securitate”, potrivit caietului de sarcini depus de Camera Deputaților, conform jurnalul.ro.

Camera Deputaților va cumpăra sisteme de control antitero pentru că actualele sisteme sunt vechi și defecte

Valoarea totală estimată este de 3.276.638,65 lei.

Motivul invocat este că actualele sisteme de control antitero sunt vechi și stricate.

„În prezent la Camera Deputaților sunt încă în exploatare sisteme de control antitero cu o vechime ce depășește 15 ani – EOL (End Of Life), ce asigură securitatea, amplasate în teren, operate de SPP. Echipamentele au un grad avansat de uzură și suferă intervenții tehnice la un interval de timp foarte scurt. În prezent acestea pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. De asemenea, în unele cazuri s-a constatat imposibilitatea procurării pieselor de schimb necesare reviziilor radiologice conform cerințelor legale”, se mai arată în document.

Camera Deputaţilor achiziționează echipamente de control cu raze X

Camera Deputaţilor a lansat în SEAP o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente de control cu raze X şi detectoare de metal, pentru sediul instituţiei, în valoare totală de 3.276.638 de lei.

Potrivit documentaţiei din SEAP, este vorba de o achiziţie de sisteme de control antitero compusă din două loturi, astfel: lot 1 – Sistem control antitero Tip 1 – patru seturi, cu o valoare estimată la 2.344.800 lei cu TVA şi lot 2 – Sistem control antitero Tip 2 – două seturi, cu o valoare estimată la 1.554.400 lei cu TVA.

Data de deschidere a ofertelor a fost fixată pentru 29 iunie, la ora 15,00.

„În susţinerea termenului de garanţie propus şi asumat prin propunerea tehnică, pentru sistemele ce vor fi livrate, se va prezenta la ofertare o declaraţie pe proprie răspundere prin care ofertantul îşi asumă faptul că la livrare echipamentele vor fi însoţite de Certificat de calitate şi garanţie din care să reiasă că durata de garanţie sunt la nivelul declarat în ofertă”, se arată în documentaţia afişată pe site-ul SEAP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Chelnerița care duce 13 halbe într-un singur drum. VIDEO cu îndemânarea extraordinară a femeii

Verena, în vârstă de 30 de ani, se poate deplasa și 100 de metri pentru a onora comenzile clienților. Iar munca ei nu-i...

O companie low cost a inaugurat linia aeriană București – Chișinău

Compania aeriană HiSky a deschis o linie directă regulată între orașele București și Chișinău, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. Zborurile între cele...

Cum fabrică Recorder falsuri. Comunicat de presă în numele familiilor Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan

Așadar, în această dimineață de miercuri, când îl prăznuim pe Sfântul Antim Ivireanul, vrem să arătăm adevărul și să demonstrăm că întreaga însăilătură...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies