10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSocialBunică prinsă că voia să intre ilegal cu nepoții în țară

Bunică prinsă că voia să intre ilegal cu nepoții în țară

O femeie de 50 de ani a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut să intre în ţară cu cei trei nepoţi ai săi, deşi doi dintre ei nu aveau documente legale care să le aparţină.

”În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în ţară, venind din direcţia Los Angeles, via Varşovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetăţean român, din judeţul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete şi un băiat), despre care a declarat că sunt nepoţii ei. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor şi au constatat că unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deţine document autentic şi valabil de călătorie, în timp ce cele două minore nu sunt unele şi aceleaşi persoane din documentele prezentate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia de Frontieră.

Cele două fete au 8 şi 2 ani şi s-a stabilit că femeia care le însoţea era într-adevăr bunica lor.

”Imediat a fost luată legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la faţa locului, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identităţii reale a minorelor. Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetăţene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparţineau unor rude apropiate”, se precizează în comunicat.

Bunica celor trei copii este cercetată acum, în stare de libertate, pe numele ei fiind întocmit dosar penal.

”În consecinţă, faţă de bunica celor trei minori s-a dispus măsura cercetării penale în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea şi tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întreaga activitate s-a desfăşurat în prezenţa reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă intrarea în ţară împreună cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenţii sociali să efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor”, arată Poliţia de Frontieră.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 - 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni,...
00:00:43

VIDEO. Vulcanul din Galapagos a erupt

Vulcanul ecuadorian La Cumbre, care face parte din arhipelagul Galapagos, a început să erupă, a anunțat duminică (3 martie) guvernul acestei țări sud-americane. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă