Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bătrânul cel mai bătrân din lume a murit. Câți ani avea românul

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit ieri. Acesta era internat în București la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 09:59

Dumitru Comănescu s-a stins ieri, la doar o lună după ce fusese declarat cel mai vârstic bărbat din lume. Viața bătrânului născut în 8 noiembrie 1908 în Provița de Jos, județul Prahova, s-a oprit la 111 ani și 231 zile. Anunțul trist a fost făcut de Centrul pentru Seniori al Municipiului București, locul unde bătrânul și-a trăit ultima perioadă din viață.

Fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti, Dumitru Comănescu l-a avut printre profesori pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani.

Guinness World Records stabilea la începutul anului 2020 că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață ai Planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu. Primii doi au decedat în februarie și, respectiv, mai. Cel mai longeviv bărbat în viaţă din lume este acum spaniolul Saturnino de la Fuente (născut pe 8 februarie 1909), care are 111 ani și 141 de zile.

 

Comentarii

loading...