22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialBătrânul cel mai bătrân din lume a murit. Câți ani avea românul

Bătrânul cel mai bătrân din lume a murit. Câți ani avea românul

Dumitru Comănescu s-a stins ieri, la doar o lună după ce fusese declarat cel mai vârstic bărbat din lume. Viața bătrânului născut în 8 noiembrie 1908 în Provița de Jos, județul Prahova, s-a oprit la 111 ani și 231 zile. Anunțul trist a fost făcut de Centrul pentru Seniori al Municipiului București, locul unde bătrânul și-a trăit ultima perioadă din viață.

Fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti, Dumitru Comănescu l-a avut printre profesori pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani.

Guinness World Records stabilea la începutul anului 2020 că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață ai Planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu. Primii doi au decedat în februarie și, respectiv, mai. Cel mai longeviv bărbat în viaţă din lume este acum spaniolul Saturnino de la Fuente (născut pe 8 februarie 1909), care are 111 ani și 141 de zile.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă