12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialArhiepiscopia Tomisului se pregătește de Bobotează. Aghiasma va ajunge și în acest...

Arhiepiscopia Tomisului se pregătește de Bobotează. Aghiasma va ajunge și în acest an la credincioși

De asemenea, care trase de boi si de magari, pe care se vor afla butoaie cu apa sfintita, vor merge prin oras, iar preotii care le vor insoti vor stropi credinciosii cu aghiasma.

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in prezent se lucreaza la etichetarea celor 150.000 de sticle de aghiasma, care vor fi impartite credinciosilor. 

“Anul acesta, Boboteaza este fara ger, dar este cu apa multa si noi vrem ca aceasta sarbatoare sa o pregatim asa cum se cuvine. Ne-am pregatit cu 150.000 de sticle de aghiasma. Acum se eticheteaza si, sigur, vineri de dimineata, in Ajunul Bobotezei, vom incepe slujba imediat dupa ora cinci dimineata, ca la ora sapte sa fim in pridvorul Catedralei sa sfintim butoaiele cu aghiasma. Sunt pe drum inca patru butoaie mai mari decat toate pe care le avem ca sa putem sa sfintim apa o singura data pentru tot ce se va imbutelia”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a precizat ca si in acest an care trase de boi si de magari vor merge prin Constanta, iar preotii care le vor insoti ii vor stropi cu aghiasma pe credinciosi.  

“Si in anul acesta vom avea traditionalul mers cu carele cu butoaie, care trase de boi si de magari. Sfintim si in ziua Bobotezei apa la malul marii, langa Cazino. Acolo va fi crucea cu sticlele de aghiasma pe care le vom duce pe 5 ianuarie, vineri in Ajunul Bobotezei si de unde vor primi credinciosii in ziua de Boboteaza sticlele cu aghiasma pentru acasa. De asemenea, carele cu boi vor duce aghiasma si prin oras, vor fi intampinate de credinciosi pe drum, preotii care vor insoti carele vor stropi cu agheasma pe credinciosii care vor veni”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Slujba de sfintire a apelor pe faleza, in dreptul Cazinoului din Constanta, este programata sa inceapa sambata, in jurul orei 12.00. Dupa ceremonia religioasa, Inalt Prea Sfintitul Teodosie va arunca in mare trei cruci, iar aceastea vor fi aduse la mal de tineri care vor sari in apa, acestia urmand sa fie recompensati de catre Arhiepiscopie cu calendare si obiecte bisericesti. 
 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă