Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zece milioane de oameni infectați cu COVID-19, jumătate de milion de decese

Statele lumii au raportat până acum peste 10 milioane de oameni infectați cu noul coronavirus. La nivel mondial rata de deces este de 5%, mai mică decât în România.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2020 - 09:28

SUA, Brazilia, Rusia, India și Marea Britanie sunt țările cele mai afectate de îmbolnăvirile cu COVID-19, potrivit informațiilor centralizate la nivel mondial pe baza raportărilor naționale zilnice.

500.000 dintre bolnavi, cei mai mulți dintre ei cu alte boli grave, nu au rezistat virusului și au decedat. Un sfert din numărul mondial al deceselor se înregistrează pe teritoriul SUA (125.539) iar Brazilia (57.070) și Marea Britanie (43.598) completează topul negru, date oficiale înregistrate duminică, ora 9.00.

Rata deceselor la nivel mondial este de 5%, mai are față de cea înregistrată în România sâmbătă, ora 10.00. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat 26.022 cazuri de COVID-19 și 1.589 decese, respectiv o medie de 6,1%, cu peste un procent pestea media mondială.

America de Nord, America Latină și Europa reprezintă aproximativ 25% din cazuri, în timp ce Asia și Orientul Mijlociu au aproximativ 11% și 9%. Potrivit datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, cifra îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este dublă față de numărul de boli grave de gripă înregistrate anual.

 

Comentarii

loading...