Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorina Pintea, despre spitalele regionale: Întârzierile aduc penalităţi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că nimeni nu riscă să nu finalizeze la timp spitalele regionale de urgenţă de la Iaşi, Cluj şi Craiova, precizând că orice întârziere în derularea lucrărilor înseamnă penalităţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2018 - 13:40

Sorina Pintea a participat, vineri, la Iaşi, la o şedinţă de lucru în cadrul căreia a fost prezentat draftul Studiului de Fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi, la eveniment fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii, consultanţi tehnici ai proiectului, dar şi şefi din administraţia ieşeană.

Ministrul Sănătăţii a spus că spitalul regional de la Iaşi va avea 850 de paturi, iar costul investiţiei se ridică la 321,4 milioane de euro, fără TVA.

“Noua unitate va avea 120.000 de metri pătraţi şi va prelua rolul Spitalului «Sfântul Spiridon» din Iaşi. Va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie. Greul abia începe, pentru că va trebui respectat un calendar. Anul viitor va fi lansată licitaţia pentru construcţie, iar în decembrie 2023, spitalul va trebui să fie gata“, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Întrebată dacă nu vor exista întârzieri în derularea proiectului, Sorina Pintea a precizat că sumele alocate sunt certe şi că nimeni nu riscă să nu facă la timp aceste spitale.

“Mergem pe certitudine. Comisia Europeană dă 150 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale, Iaşi, Cluj şi Craiova, iar restul banilor provin din alte surse, inclusiv de la bugetul de stat. Proiectul implică multe riscuri, iar colaborarea dintre autorităţile centrale şi cele locale trebuie să fie foarte bună. Întârzierile aduc penalităţi“, a mai precizat Sorina Pintea.

Ea a anunţat că pe 26 iulie va avea loc o şedinţă de lucru similară la Cluj, iar în septembrie o altă reuniune este programată la Craiova.

Comentarii

loading...