Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Nelu Tătaru (Foto: Octav Ganea)

Reevaluare. România poate avea nu 15.000, ci 20.000 de cazuri de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, că România ar putea ajunge până la 20.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2020 - 23:16

Primele estimări asupra României indicau 10.000 de cazuri de coronavirus, apoi estimările au urcat la 12.000 și la 15.000 de cazuri, iar în seara zilei de joi, 16 aprilie, ministrul Nelu Tătaru a avertizat că pe teritoriul României s-ar putea atinge 20.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

"În cazul în care vom avea o transmitere accentuată în comunități, nerespectarea unor reguli, putem merge și la mai multe cazuri, 15.000-20.000 dacă nu avem acele precauții", a declarat ministrul Sănătății la postul Digi 24.

El a precizat că, în funcție de modul cum se va comporta populația în zilele Sărbătorilor Pascale, evoluția epidemiei va fi mai blândă sau mai dură.

"Am spus la început că vom fi pe un vârf la șapte, zece zile după sărbătorile de Paște. Acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt după ce facem în aceste zile. Menținem izolarea, menținem distanțarea - atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum până în 20, 25 aprilie, urmând ca după cele șapte - zece zile de după Paște să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi. Poate după 15 mai vom vedea o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta", a estimat ministrul Nelu Tătaru.

Până joi seara, România avea 7707 de cazuri de coronavirus, inclusiv 392 de decese.

Comentarii