7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateGuvernul discută proiectul de Ordonanță care ar mări salariile în Sănătate

Guvernul discută proiectul de Ordonanță care ar mări salariile în Sănătate

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului din data de 28 februarie 2024 a fost introdus și un proiect de Ordonanță de Urgență “privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul sanitar, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară”.

Acest document nu figura pe ordinea de zi anunțată cu o zi înainte, dar a fost introdus cu doar câteva minute înainte să înceapă ședința de guvern.

Ședința Executivului este programată la Palatul Victoria de la ora 14.

Proiectul OUG pentru salarizarea în Sănătate va fi discutat, la 28 februarie, doar în “primă lectură”. Cu alte cuvinte, Guvernul anunță că lucrează la acest act normativ, dar nu-l va aproba în ședința din 28 februarie.

Sindicatul Sanitas, din care fac parte angajați din spitale, a organizat mai multe acțiuni de protest, în perioada ianuarie – februarie 2024. Sindicaliștii au cerut o creștere medie a veniturilor cu 30 la sută. În caz contrar, sindicaliștii au avertizat că vor declanșa o grevă în Sănătate.

În paralel, alte revendicări au avut medicii de familie și medicii de ambulator. Aceștia au cerut și au obținut menținerea tarifului pentru serviciile prestate, în anul 2024, la nivelul celui din anul 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă