16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSănătateDoi kenyeni au câștigat Semimaratonul Internațional București

Doi kenyeni au câștigat Semimaratonul Internațional București

Kenyanul Maru David Kwemoi a câştigat, duminică, Semimaratonul Internaţional Bucureşti, stabilind un record al competiţiei cu timpul de o oră un minut şi 43 de secunde. Kwemoi a fost urmat de compatriotul său Chebii Daniel Kipchumba (1h02.27) şi de etiopianul Mitke Girma Ashebir (1h02.29).

Proba feminină a fost câştigată de sportiva din Kenya, Chepkemoi Vicoty, cu timpul de o oră, 12 minute şi 17 secunde. Ea a fost urmată de Denne Tigist Bikila (Etiopia, 1h14.18) şi de Tanui Roday Jepkorir (Kenya, 1h15.41).

Câştigătorii Semimaratonului Internaţional Bucureşti au primit câte 1.000 de euro, în timp ce ocupanţii locurilor doi şi trei au fost recompensaţi cu câte 600 şi, respectiv 400 de euro.

La categoria naţională s-au impus Ştefan Lupulescu la masculin (1h10.09) şi Mihaela Prundus la feminin (1h20.02). La Semimaratonul Internaţional Bucureşti au luat startul aproximativ 8.000 de participanţi.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, nu a participat la acest eveniment, după ce tatăl său a decedat sâmbătă seară într-o clinică din Bucureşti. La eveniment ar fi trebuit să fie prezenţi şi alţi nouă membri ai Guvernului, printre care şi vicepremierul Gabriel Oprea, dar aceştia nu au mai luat startul în cursa populară în semn de solidaritate cu Gabriela Szabo.

În cadrul Petrom Bucharest International Half Marathon, membru al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă, sunt organizate curse de semimaraton, individual 10 km, ştefetă 4×5 km şi cursa populară de 2,9 km, cu plecare din faţa Palatului Parlamentului.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...
Ultima oră
Pe aceeași temă