20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăViceprimarul USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de...

Viceprimarul USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget: „Nu este realist”

Ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru aprobarea proiectului de buget este programată să aibă loc miercuri, însă proiectul nu poate fi votat fără sprijinul consilierilor PLUS, reprezentând șase voturi.

„Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde, există deja o decizie oficială a conducerii politice”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

Tomescu a arătat că veniturile de șapte miliarde de lei estimate pentru anul 2021 sunt „surprinzătoare”, el susținând că în toate discuțiile pe care le-a avut cu primarul și cu directorii din primărie, sumele avansate au fost în jur de 4,5-5 miliarde de lei.

„Atunci când am văzut proiectul de buget pus în dezbatere publică și am văzut suma de 7 miliarde, am cerut notele de fundamentare, adică explicațiile, pe ce se bazează aceste sume. Răspunsul primit de la direcțiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor și viceprimarului la orice fel de detalii care să explice forma actuală a bugetului. Avem deci motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste”, a precizat Tomescu.

Citește mai mult: Tensiunile dintre Nicușor Dan și PLUS pun bugetul Primăriei Capitalei sub semnul întrebării

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă