23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăPoliticăUn general este decorat cu "Steaua României"

Un general este decorat cu “Steaua României”

Un general este decorat cu “Steaua României”, de către președintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Cea mai înaltă decorație a României este oferită generalului locotenent Vasile Toader, din Ministerul Apărării Naționale.

“În semn de înaltă apreciere a serviciilor excepționale pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate, Președintele României a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului general-locotenent Toader Dumitru Vasile”, a anunțat Președinția României.

Generalul Toader deține în prezent funcția de reprezentant militar al României la NATO și UE. Reprezentanța Militară a României la NATO și UE face parte din Delegația Permanentă a României la NATO. Reprezentanța Militară are sediul la Bruxelles. Anterior funcției actuale, generalul Toader a fost locțiitor al șefului Statului Major al Apărării (SMAp).

Au fost decorați și alți militari în cinstea Zilei Naționale, însă cu distincții de nivel mai mic. De exemplu, s-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. Unul dintre cei care l-a primit este colonelul magistrat Cătălin-Ranco Pițu, procuror militar. Colonelul Pițu este șeful Secției parchetelor militare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Serbia semnează un nou acord cu UE

Marți, autoritățile de la Belgrad au încheiat un acord cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Frontex, pentru a întări...

Cod galben de caniculă în 9 județe și Capitală, astăzi și mâine. HĂRȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenţionări Cod galben de caniculă, ce vizează, în următoarele două zile, zone din nouă judeţe şi...

Mark Rutte va fi nominalizat miercuri pentru postul de secretar general al NATO de toate cele 32 de state membre

Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă