Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: "Vom vedea ce conţin aceste înţelegeri anormale"

Tăriceanu a declarat că apreciază desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet, întrucât acum se va putea cunoaşte în amănunţime conţinutul acestor "înţelegeri anormale", care le-au "permis" serviciilor să intre în zona de poliţie judiciară.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 12:13

"Azi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI şi Parchet şi vom vedea în amănunţime ce conţin aceste înţelegeri anormale, care le-au permis serviciilor de informaţii să intre în zona de poliţie judiciară, o interferenţă specifică perioadei comuniste şi regimurilor comuniste, care nu respectau independenţa Justiţiei. Cu toate că la noi s-a făcut foarte multă tevatură pe independenţa Justiţiei, câtă vreme au funcţionat protocoalele nimeni nu a spus un cuvânt, totul era perfect, independenţa Justiţiei funcţiona", a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a punctat faptul că până la începutul anului 2017, Comisia parlamentară de control a SRI a făcut o activitate "de complezenţă", înregistrându-se şi "gravele abuzuri şi excese" care au caracterizat activitatea serviciilor din România, în colaborare cu instituţii "de forţă, represive" ale statului, referindu-se la DNA.

"În momentul în care au intrat în discuţie cele trei legi privind organizarea şi funcţionarea Justiţiei (...) am văzut un cor întreg de critici care încercau să inducă ideea afectării independenţei Justiţiei şi a afectării luptei împotriva corupţiei. Legile au trecut de parlament şi de controlul constituţional de la Curtea Constituţională şi nu am văzut nimic care să indice că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta împotriva corupţiei", a menţionat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus că "toate spaimele care au fost inoculate" şi manifestaţiile care s-au desfăşurat ridică acum un semn de întrebare privind scopul pentru care s-a făcut această "uriaşă manipulare pe legile Justiţiei".

"Probabil că sunt deranjate anumite zone, structuri, anumite forţe oculte care vor să-şi menţină ampriza de putere în statul român pe deciziile cele mai importante, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când zonele de putere ocultă care treptat au ieşit la suprafaţă erau cele care conduceau România de facto, în dispreţul instituţiilor legitime şi reprezentative, mă refer la parlament, guvern. Iar despre Justiţie, mai ales în zona procuraturii, orice putem spune, numai de independenţă nu puteam vorbi", a afirmat preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului.

Tăriceanu a mai spus că, în timp ce legile Justiţiei au fost în dezbatere la Parlament, a primit foarte multe semnale din partea mediului profesional al magistraţilor, aceştia salutând adoptarea respectivelor normative legale.

Comentarii