16.8 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomePoliticăȘedință fulger la PSD, în care se discută despre organizarea de mitinguri...

Ședință fulger la PSD, în care se discută despre organizarea de mitinguri de protest

Ședința are loc și în contextul în care în ultimele zile a avut loc un schimb de replici între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și premierul Mihai Tudose, pe tema organizării târgului de Crăciun în Piața Victoriei. Nici primarul general, nici premierul nu sunt prezenți la discuțiile de la sediul PSD, au precizat sursele citate.

Între participanții la ședință, care are loc în prezența președintelui PSD, Liviu Dragnea, se află secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă la Antena 3 că premierul Mihai Tudose a “găsit o manieră incorectă și necolegială” de a o “admonesta public” pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate Primăriei Capitalei.

“Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenogramele), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulți români la Revoluție, cei mai mulți tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva și a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susținut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situația în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider, și necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate primăriei”, a spus primarul.

Gabriela Firea a afirmat că s-ar fi așteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice.

În presă au apărut stenograme care redau discuții în contradictoriu între primarul Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose privind organizarea târgului de Crăciun în Piața Victoriei.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul a afirmat că “nu este cea mai inspirată decizie” organizarea unui târg în Piața Victoriei.

“Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. (…) În primul rând, (…) pe unde ajunge omul acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Nu știu, e complicat”, a declarat șeful Guvernului, la Palatul Victoria.

Cele mai citite

Tragedie pe șantierul autostrăzii Moldovei. Patru morți și cinci răniți, după o explozie pe magistrala de gaze

O explozie pe șantierul viitoarei autostrăzi A7 s-a soldat cu patru morți și cinci răniți, toate victimele fiind muncitori care lucrau pe șantier. Tragedia s-a...

Meta Estate Trust a vândut 40% din Redport Properties cu 2,7 milioane de euro

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță vânzarea celor 40% din părțile sociale deținute în...

Mama minorei care a reclamat că a fost VIOLATĂ în tabăra AUR, dezvăluiri șocante. Nimeni nu a fost pus sub acuzare

Au trecut mai bine de patru zile de la comiterea faptei, iar mama fetei parcă retrăieşte şi ea chinurile la care i-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies