12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăPoliticăScandal în Parlament: PSD și PNL și-au disputat conducerea lucrărilor la dezbaterea...

Scandal în Parlament: PSD și PNL și-au disputat conducerea lucrărilor la dezbaterea bugetului

Comisia de la Senat este condusă de fostul ministru PNL Monica Anisie, în timp ce la Camera Deputaților – șefia comisiei aparține pesedistei Natalia Intotero. În cazul ședințelor comune, regulamentul nu conține prevederi clare în privința conducerii ședinței.

Anisie a argumentat că Senatul e camera decizională pentru educație, dar Intotero a spus că o astfel de prevedere nu există în regulament. „Dacă vreți să conduceți dictatorial este problema dumneavostră, eu nu voi participa”, a spus Intotero. Violeta Alexandru (PNL) a intervenit și ea: „Care e dictatura, dictarura votului? La ce vă referiți?”

În cele din urmă, votul majorității a decis ca ședința să fie condusă de liberala Monica Anisie.

O dispută similară a avut loc și la Comisia de Sănătate. Pesedistul Florin Buicu s-a contrat cu Nelu Tătaru pe aceeași problemă: cine să conducă ședința.  „Propun ca aceasta ședința să o pot conduce eu”, a spus Tătaru. „Conform regulamentului, sedința ar trebui să fie condusă de Streinu Cercel, președintele comisiei sănătății a Senatului”, a replicat Buicu (PSD), propunându-l pe colegul său de partid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă