24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăSancțiunile contra Rusiei sunt necesare pentru siguranţa naţională, consideră Florin Cîțu

Sancțiunile contra Rusiei sunt necesare pentru siguranţa naţională, consideră Florin Cîțu

Sancțiunile contra Rusiei sunt necesare pentru siguranţa naţională a României, consideră Florin Cîțu, președintele Senatului.

“Eu am spus foarte clar că sunt adeptul unor sancţiuni foarte dure chiar şi în discuţiile cu liderul minorităţilor republicane din Congresul american. Vreau sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, am propus de ceva timp închiderea oricăror tranzacţii comerciale cu Rusia. Pentru mine este clar că doar prin sancţiuni economice care blochează total Rusia putem să ne asigurăm că, pe viitor, Rusia nu va face acest lucru din nou. Eu văd acest lucru ca o problemă de siguranţă naţională. Este un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă ţară şi care poate să fie România. De aceea, sunt de acord cu o blocadă sută la sută împotriva Rusiei”, a declarat, în fața jurnaliștilor, Florin Cîţu.

Siguranţa naţională a României este mai importantă decât costurile pe termen scurt

Florin Cîțu a oferit acest răspuns când a fost întrebat dacă susţine un proiect legislativ al USR pe tema sancțiunilor contra Rusiei. USR propune un embargou pentru gazul și petrolul din Rusia. Proiectul USR mai specifică și un embargou asupra materialului nuclear provenit din Rusia.

Cîțu a precizat că nu susține proiectul înaintat de USR. Fostul președinte PNL sugerează că este adeptul unor restricții mai dure contra Rusiei decât cele dorite de USR.

Toate țările din NATO și din UE au impus sancțiuni de diferite tipuri asupra regimului Putin. Sancțiunile au venit după ce Rusia a atacat Ucraina, la data de 24 februarie 2022. În paralel, NATO și-a suplimentat efectivele militare pe Flancul Estic. Această măsură a fost luată pentru a descuraja un eventual atac al Rusiei asupra unei țări NATO. Una dintre țările unde au sporit efectivele NATO este România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă