13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăRafila ar accepta să fie candidat la Președinția României dacă îl susține...

Rafila ar accepta să fie candidat la Președinția României dacă îl susține partidul

Ministrul Alexandru Rafila ar accepta să fie candidat la Președinția României dacă îl susține partidul din care face parte, adică PSD.

Rafila a făcut o declarație în acest sens miercuri seară, la postul de televiziune Antena 3.

“Candidatura la prezidenţiale din partea PSD, a spus foarte clar domnul preşedinte Ciolacu, va fi pe bază de competiţie. Eu nu am în momentul de faţă un astfel de proiect, rămâne de văzut care va fi decizia la nivel politic, eu servesc acest partid. Dacă PSD consideră că eu aş putea să fiu unul dintre candidaţii potenţiali, nu am nicio problemă legată de o astfel de decizie, dar eu cred că trebuie să fim echilibraţi, să aşteptăm timpul să treacă”, a susținut Rafila.

Alexandru Rafila este de profesie medic. Înainte ca PSD să-l desemneze ministru al Sănătății, el a fost reprezentantul României la OMS. Împotriva lui Rafila au apărut critici în ultimele săptămâni, mai ales de la politicieni USR. Aceștia semnalează că Rafila este cel mai bogat membru al Guvernului și susțin că declarația lui de avere are probleme. Rafila a fost și reclamat la ANI pe motiv de conflict de interese.

PSD va avea candidat la Președinția României, dar nu neapărat din interiorul partidului

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara acum câteva zile că partidul său va da cu siguranță viitorul președinte al României. Candidatul PSD nu va fi, obligatoriu, membru al partidului. De asemenea, Ciolacu a spus că el, deși e șeful partidului, nu va fi automat și candidat la funcția de șef al statului. PSD va căuta o “personalitate” pe care s-o susțină în alegerile din 2024, a explicat Marcel Ciolacu.

Cu privire la Alexandru Rafila, PSD susținea, la momentul formării actualei Coaliții de guvernare, că ar putea fi premier. În anul 2023, PSD va prelua postul de premier de la PNL.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă