1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomePoliticăPSD Bihor: Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie

PSD Bihor: Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie

“Organizaţia judeţeană a PSD Bihor a luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în cazul preşedintelui Liviu Dragnea. Fiind o decizie în primă instanţă, Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumţia de nevinovăţie, până la rămânerea definitivă a sentinţei stabilită de ultima instanţă de judecată. Ne aşteptăm ca apelul să fie judecat în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale a României şi îl susţinem în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a demisiona din funcţia de preşedinte al PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive, având garantată prezumţia de nevinovăţie, conform prevederilor Constituţiei, Directivelor europene şi standardelor Comisiei de la Veneţia.

Coaliţia la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată şi trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, se mai arată în comunicatul citat.

“Ne vom concentra pe realizarea Programului de guvernare şi vom duce până la capăt reforma Justiţiei cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi a Directivelor europene. Avem încredere că Liviu Dragnea îşi poate demonstra în faţa instanţei nevinovăţia şi poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentinţa de ieri (joi-n.r.). Facem un apel la solidaritate şi unitate în interiorul PSD, fiind solidari cu Liviu Dragnea”, mai susţine PSd Bihor în comunicatul citat.

Cele mai citite

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...
Ultima oră
Pe aceeași temă