Foto Arhiva

PSD anunță convocarea unui referendum: Cel mai probabil va avea loc în luna mai

Vicepreședintele PSD și vicepremier, Paul Stănescu, a explicat că în luna mai a acestui an am putea avea referendumul cerut de Coaliția pentru Familie, cel în care trebuie să se modifice Constituția, în așa fel încât să se definească familia ca fiind formată din femeie și bărbat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2018 - 13:24

Preşedintele PSD le-s pus jurnaliştilor că a discutat cu colegii social-democraţi despre modificarea Legii Referendumului şi că odată ce aceasta va trece de cele două Camere şi va fi promulgată, se vor începe demersurile pentru revizuirea Constituţiei.

"Am avut câteva teme importante. Am discutat despre modificarea Legii Referendumului, sperăm să se adopte modificările în Senat şi să ajungă la Camera Deputaţilor, urmând ca aici, în sesiune de urgenţă să o adoptăm şi să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă şi va fi publicată în MO vom decide să se continue procedura în senat pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea referendumului.", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Întrebat când ar putea avea loc acest referendum, Paul Stănescu a explicat că ”cel mai probabil în luna mai, după toate calculele”.

De asemenea, liderul PSD, Liviu Dragnea a explicat că acest referendum este subiect pe ordinea de zi a BNP al PSD.

În prezent, alineatul (1) al Articolului 48 din Constituţie prevede că "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." În noua formă din iniţiativa legislativă, Familia „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Comentarii