19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis transmite un mesaj pe tema NATO

Președintele Iohannis transmite un mesaj pe tema NATO

Președintele Klaus Iohannis va susține, în ziua de 12 martie 2024, o declarație de presă pe tema NATO.

Declarația va fi prezentată la Palatul Cotroceni, la ora 17, a anunțat Administrația Prezidențială. Nu se oferă alte detalii despre mesajul pe care dorește să-l transmită șeful statului român. Nu vor putea fi adresate întrebări de către jurnaliști, la momentul transmiterii acestei declarații.

Anterior, în aceeași zi de 12 martie, președintele Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatović. Muntenegrul este un nou membru NATO – din anul 2017.

Pentru NATO, evenimentul cel mai recent a fost primirea ca membru cu drepturi depline a Suediei, în martie 2024. Suedia avea o lungă tradiție de neutralitate dar a depus cererea să intre în Alianța Atlantică după ce, în anul 2022, Rusia a atacat Ucraina. Ucraina ar dori și ea să fie primită în NATO dar această posibilitate este doar ipotetică, atâta vreme cât Ucraina se află în război. Alianța Atlantică nu oferă sprijin militar Ucrainei dar o serie de țări membre NATO, inclusiv România, oferă, individual, un asemenea sprijin.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă