Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emil Boc, despre Sorin Grindeanu: Viața de premier e grea, iar fără sprijin politic este foarte greu să rămâi la Palatul Victoria

Viaţa de prim-ministru e grea, iar fără sprijin politic este foarte greu să rămâi la Palatul Victoria, a declarat sâmbătă, înaintea Congresului PNL, primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, fost premier, referindu-se la situația lui Sorin Grindeanu

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 13:27

Viaţa de prim-ministru e grea, iar fără sprijin politic este foarte greu să rămâi la Palatul Victoria, a declarat sâmbătă, înaintea Congresului PNL, primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, fost premier, referindu-se la situația lui Sorin Grindeanu.

Întrebat de ce s-a ajuns în situaţia aceasta cu PSD şi Guvernul Grindeanu, fostul premier a spus că „incapacitatea de a guverna în interes public” şi-a spus cuvântul.

„Până la urmă, dacă toate guvernele ar urmări, indiferent din câte sunt formate partidele din coaliţie, în ultimă instanţă, să guverneze în interes public, nu s-ar ajunge aici. Când apar chestiuni de interes privat sau de grup, atunci se ajunge la un asemenea război. Acum e o chestiune care ţine de grupuri de interese din interiorul partidului care nu pot să-şi tranşeze soarta decât punând ţara la mezat şi acest lucru nu e normal”, a completat primarul.

Întrebat în continuare ce ar trebui să facă PNL în această situaţie, liberalul a spus că nu trebuie ajuns cu orice preţ  la guvernare. „PNL ar trebui să aibă clar şi ferm că orice guvernare trebuie făcută în interesul public şi al românilor. Nu cu orice preţ la guvernare, nu cu orice preţ în opoziţie şi atunci când eşti pregătit să vii cu o guvernare în interesul românilor, atunci trebuie să o faci”, a subliniat fostul prim-ministru.

Chestionat dacă are vreun sfat pentru Sorin Grindeanu, Emil Boc a afirmat că este greu să rămâi la Palatul Victoria dacă nu ai susţinere politică. „Ştiu că e grea o moţiune de cenzură, am avut vreo 11. E viaţa grea viaţa de prim-ministru, fără sprijin politic e greu să stai la Palatul Victoria şi atunci depinde de abilitatea şi de capacitatea lui de a-şi clădi o susţinere politică, dar niciun guvern nu poate rămâne fără susţinere politică la Palatul Victoria”, a răspuns primarul municipiului Cluj-Napoca.

El a ţinut să precizeze că „cel mai important e să se termine cât mai repede această criză politică, să se termine acest circ, pentru că România are nevoie de stabilitate”. Întrebat cum i s-a părut guvernarea Grindeanu, Emil Boc a spus: „Incoloră, inodoră, insipidă”.

Citește totul despre:

Comentarii