3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomePoliticăParlamentul României se reunește în plen, în ședință secretă, pentru a discuta...

Parlamentul României se reunește în plen, în ședință secretă, pentru a discuta situația din Israel și Fâșia Gaza

Senatul și Camera Deputaților se reunesc într-o “ședință comună secretă”, în ziua de marți, 21 noiembrie 2023, conform programului anunțat pe site-ul Camerei Deputaților.

Ședința în plen este “consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel”. Reuniunea secretă va începe la ora 15, fără a fi indicată durata acesteia.

Înaintea reuniunii în plen, senatorii și deputații vor lucra separat, conform programului obișnuit de la Parlament.

Deși programul anunțat de Camera Deputaților nu precizează acest lucru, este foarte posibil ca, în fața parlamentarilor, să fie prezentate informări din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) sau a Serviciului de Informații Externe (SIE).

Actualul război dintre Israel și gruparea Hamas a început la 7 octombrie 2023, când teroriști din Hamas au atacat teritoriul statului Israel. În următoarele zile, circa 200 de cetățeni români și de membri de familie ai acestora au fost evacuați, la cerere, din Israel și din Fâșia Gaza, fiind aduși în România. Dar se știe, cu certitudine, că printre cei 237 de ostatici ținuți prizonieri de gruparea Hamas se mai află și trei bărbați cu dublă cetățenie – israeliană și română. Cei trei prizonieri care au și cetățenie română aveau domiciliul în Israel, la momentul atacului din 7 octombrie.

Armata Israelului se află acum în Gaza, inclusiv în Gaza City, dar nu a reușit încă să găsească acești ostatici. Inițial se estima că teroriștii Hamas țin ostaticii în Gaza City, pentru a-i folosi drept “scuturi umane”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă