12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Boloș se declară invidios față de salariile deminitarilor UE

Ministrul Boloș se declară invidios față de salariile deminitarilor UE

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, întrebat dacă e de acord cu majorarea indemnizațiilor demnitarilor, a declarat că: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios”.

„Nu cunosc. Eu pot să spun altceva, ca un exercițiu de reflecție. De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniștri și, întâmplător sau nu, discuțiile despre ceea ce înseamnă salarizare și felul în care își desfășoară activitatea miniștrii omologi, nivelurile lor de salarizare depășesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseasmnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, față de omologii din străinătate”, spune Marcel Boloș.

El spune, întrebat dacă se impune majorarea salatriilor demnitarilor, că e pus „într-o situație foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

„În solidar cu oamenii, guvernul și parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot, la un moment dat, pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această înghețare a salariilor demnitarilor este un exercițiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză și de sărăcie prin care trec oamenii. Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populația României, cred că e o perioadă de cumpătare”, a adăugat Boloș.

Salariile demnitarilor ar putea crește din noiembrie

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă