22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăLazăr, răspuns pentru cei care cred că o menajează pe Carmen Iohannis

Lazăr, răspuns pentru cei care cred că o menajează pe Carmen Iohannis

„Nici eu şi nici dumneavoastră nu cred că doriţi să interferaţi în activitatea de urmărire penală a unui procuror care este suveran în dosarul pe care îl are. Deocamdată, în România, justiţia este independentă”, a spus procurorul general, Augustin Lazăr.

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost citată de două ori de procurorii de la Parchetul General în dosarul referitor la casele din Sibiu, însă a anunţat că nu se poate prezenta la audieri.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă