Foto: Arhivă

Ion Iliescu: Este momentul să încetăm să căutăm vinovați în Decembrie 1989

Ion Iliescu, cel care a preluat puterea în decembrie 1989, susține că e momentul să nu mai căutăm vinovați pentru crimele din timpul Revoluției.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2019 - 15:13

"Binele este operă colectivă, așa cum Revoluția și schimbările care au însoțit-o au fost operă colectivă. Este momentul să încetăm să căutăm vinovați în orice situație în care este nevoie de soluții. Să ne asumăm responsabilități, ca niște cetățeni conștienți de drepturile, libertățile și obligațiile noastre", a scris fostul președinte Ion Iliescu pe blogul său personal.

Acest paragraf face parte din cea mai recentă postare de pe blogul fostului șef de stat, postare datată 11 decembrie 2019 și intitulată "Trei decenii de la Revoluție".

"România este și va fi operă colectivă. Toți suntem responsabili față de prezentul și viitorul ei. Cei care au făcut posibilă prăbușirea ceaușismului și-au asumat responsabilitățile lor. Cei care au lucrat pentru reușita tranziției democratice și-au asumat, la rândul lor, responsabilitățile care le reveneau. Este momentul unei alte asumări de responsabilitate, pentru dezvoltarea României și pentru un viitor mai bun", conchide Ion Iliescu.

Înainte de această postare, ultimul mesaj pe blog al lui Ion Iliescu, datat 10 decembrie 2019, era cel care relua un interviu pe care-l acordase Ion Iliescu lui Nikolai Morozov, corespondentul la București al agenției ruse de presă TASS, tot pe tema evenimentelor din decembrie 1989.

Comentarii