21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis, întâlnire cu ambasadorii mai multor state

Iohannis, întâlnire cu ambasadorii mai multor state

La întrevederea cu ambasadorul bulgar, Radko Todorov Vlaykov, preşedintele Iohannis a exprimat aprecierea pentru dialogul bilateral intens din ultima perioadă, marcat de vizitele la Bucureşti ale preşedintelui şi prim-ministrului Bulgariei, „care au impulsionat substanţial cooperarea bilaterală”, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a subliniat interesul comun de a dezvolta, în continuare, parteneriatul aprofundat dintre cele două ţări, în plan politic, economic şi de securitate. De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele comune legate de avansarea rapidă a proiectelor vizând infrastructura de transport, asigurarea navigabilităţii pe Dunăre şi interconectările în domeniul energetic, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a celor două ţări vecine, creând şi oportunităţi pentru comunităţile aflate pe cele două maluri ale fluviului.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-soo, preşedintele Iohannis a evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare existente între cele două ţări. Şeful statului a subliniat şi interesul pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi extinderea cooperării economice, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, în multiple domenii, în baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state, mai indică sursa citată.

„Discuţia cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Déborah Leticia Ojeda Valedón, a oferit oportunitatea evaluării stadiului şi perspectivelor dialogului politic şi cooperării dintre România şi Republica Cuba. Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic bilateral, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii precum educaţia şi sănătatea”, conform sursei menţionate.

Cu prilejul primirii ambasadorului Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, şeful statului a evidenţiat posibilităţile de dezvoltare a dialogului politico-diplomatic şi de relansare a cooperării bilaterale, odată ce situaţia de securitate din Libia o va permite.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodríguez Gońi, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat “relaţiile bilaterale de lungă tradiţie” şi a exprimat interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-uruguayene în plan economic şi sectorial. A fost evidenţiată şi buna cooperare în cadrul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), precum şi la nivel multilateral.Şeful statului a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens, conchide sursa amintită.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă