Ministrul Finanţelor îi răspunde lui Victor Ponta: Rectificarea bugetară este pozitivă. Trebuie luate în calcul veniturile nefiscale

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat, la postul de televiziune, că rectificarea bugetară este pozitivă, contracarând astfel acuzaţiile aduse de Victor Ponta.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2017 - 23:32

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat, la postul de televiziune, că rectificarea bugetară este pozitivă, contracarând astfel acuzaţiile aduse de Victor Ponta. Mişa a mai adăugat, privind tăierile de la investiţii, că dacă există credite de angajament şi proiectele vor fi demarate "nu este nicio probleme din punct de vedere al contractării".

"Nu există astăzi riscul nerealizării veniturilor astfel încât să nu ne încadrăm în deficit. Raportat la venituri, cred  că e foarte important să spunem că ne referim la două tipuri de venturi, la veniturile fiscale şi la cele nefiscale.Până la dată de astăzi, avem încasări de 140 de miliarde. Este cifra oficială, publicată pe site-ul ANAF", a declarat Mişa.

Totodată, acesta a spus că a luat bani de la proiectele de investiţii care "stăteau", dar "dacă există credite de angajament, dacă proiectele vor fi demarate, nu este nicio problema din punct de vedere al contractării".

Deputatul de Gorj Victor Ponta a scris, pe contul său de Facebook, văzând cifrele oficiale publicate de Ministerul Finanțelor, că rectificarea bugetară este "negativă".

"Acum, având cifrele oficiale publicate chiar de Ministerul Finanțelor, lucrurile s-au lămurit: rectificarea bugetară este negativă (bani mai puțin încasați decât s-a prevăzut și cheltuieli mai mari).

Dincolo de scandal politic însă ce înseamnă acest lucru pentru România în anul 2018 /2019? Am fost deja în diverse guverne (2001-2004/ 2009/ 2012-2015/2017); am mai văzut declarații populiste, promisiuni fanteziste, ascunderea intenționată a adevărului și incompetența crasă la cei care conduceau țara.

Opinia mea este că ne ducem direct spre anul 2009 — politic, economic și bugetar/ marele avantaj este că nu avem și o criză financiară la nivel mondial", a scris Ponta, duminică, pe Facebook.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...