Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu: Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii

Preşedintele României, Traian Băsescu, a promis într-un interviu pentru ziarul israelian Israel Hayom că într-un deceniu statul român va restitui toate proprietăţile naţionalizate ale evreilor, relatează ...

Share

Rl online 0 comentarii

24.01.2014 - 20:18

Preşedintele României, Traian Băsescu, a promis într-un interviu pentru ziarul israelian Israel Hayom că într-un deceniu statul român va restitui toate proprietăţile naţionalizate ale evreilor, relatează Agerpres.

"Trebuie amintit faptul că nu doar proprietăţile evreilor au fost naţionalizate, ci ale tuturor românilor. În pofida dificultăţilor birocratice, am restituit deja aproape 20% din proprietăţi persoanelor îndreptăţite şi pot să promit că într-un deceniu vom ajunge la 100%. Oricine poate demonstra că a fost proprietar va primi compensaţia potrivită", a declarat Băsescu, citat de Israel Hayom.

În cazurile în care retrocedarea proprietăţii este imposibilă, proprietarul va fi compensat într-unul din cele două moduri posibile — cu bani sau cu un alt teren", adaugă el.

Traian Băsescu notează în interviul acordat ziarului israelian, legat de subiectul restituirii proprietăţilor confiscate în regimul comunist, că România este "singura ţară fostă comunistă care face eforturi şi doreşte restabilirea proprietăţilor care le-au fost luate oamenilor".

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...