3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSportBăsescu: Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii

Băsescu: Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii

Preşedintele României, Traian Băsescu, a promis într-un interviu pentru ziarul israelian Israel Hayom că într-un deceniu statul român va restitui toate proprietăţile naţionalizate ale evreilor, relatează Agerpres.

„Trebuie amintit faptul că nu doar proprietăţile evreilor au fost naţionalizate, ci ale tuturor românilor. În pofida dificultăţilor birocratice, am restituit deja aproape 20% din proprietăţi persoanelor îndreptăţite şi pot să promit că într-un deceniu vom ajunge la 100%. Oricine poate demonstra că a fost proprietar va primi compensaţia potrivită”, a declarat Băsescu, citat de Israel Hayom.

În cazurile în care retrocedarea proprietăţii este imposibilă, proprietarul va fi compensat într-unul din cele două moduri posibile — cu bani sau cu un alt teren”, adaugă el.

Traian Băsescu notează în interviul acordat ziarului israelian, legat de subiectul restituirii proprietăţilor confiscate în regimul comunist, că România este „singura ţară fostă comunistă care face eforturi şi doreşte restabilirea proprietăţilor care le-au fost luate oamenilor”.

 

Cele mai citite

Peste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene efectuează zboruri din regiune

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...

Ziua Națională. Decrete semnate de Klaus Iohannis

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Astfel, în semn de înaltă apreciere...
Ultima oră
Pe aceeași temă