Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANI: 30 de aleși, în INCOMPATIBILITATE

Primarul din Reghin, viceprimarul din Slatina, un consilier local din Arad, dar și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Neamț au fost găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), alături de alți 17 aleși locali. De asemenea, alți nouă aleși au fost găsiți în conflict de interese, potrivit unui comunicat al ANI.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 15:02

Primarul din Reghin, viceprimarul din Slatina, un consilier local din Arad, dar și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Neamț au fost găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), alături de alți 17 aleși locali. De asemenea, alți nouă aleși au fost găsiți în conflict de interese, potrivit unui comunicat al ANI. 

Primarul din Reghin, Maria Precup, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 - 10 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de cenzor al S.C. Dacia S.A, potrivit comunicatului ANI.

Cristian Bircea, viceprimar al municipiului Slatina și fost consilier local în cadrul Consiliului Local Slatina (22 iunie 2012 - 7 martie 2013), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 7 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, calitatea de consilier local și funcția de director în cadrul S.C. Compania de Apă Olt S.A. (societate comercială de interes local, înființată de Consiliul Local al Municipiului Slatina).

Vicepreședintele CJ Neamț Emilia Arcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., mai spune ANI.

La rândul ei, Simona Geanina Popa Pistru, consilier local în Arad, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Auto Tehnic S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deține calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse, în valoare totală de 59.859 de lei (la care se adaugă TVA de 14.990 euro) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. ARAD și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societăți comerciale care funcționează sub autoritatea C.L. al Municipiului Arad), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 
1.        ARCAN EMILIA
Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
2.        PÃUNA MIRCEA
Primar al Comunei Mușãtești, Jud. Argeș
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2012 - 26 iunie 2014, întrucât a deținut, simultan funcția de primar, și funcia de administrator, membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale “Mușãtești” Comuna Mușãtești, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 96, alin (2) din Legea nr. 1/2011.
 
3.        PURCARU GHEORGHE
Primar al Comunei Morãrești, Jud. Argeș
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitãrii mandatului de primar, a aprobat și semnat, în calitate de primar, precum și în calitate de asociat în cadrulS.C. Petrotrans Morãrești S.R.L., documentația privind achiziția directã de combustibil, în valoare de 1.488 Lei, de cãtre Primãria Comunei Morãrești de la furnizorul S.C. Petrotrans Morãrești S.R.L. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 75 și art. 75, lit. c) din Legea nr. 393/2004.
 
4.        POPA-NICA VASILE  
Viceprimar al Comunei Rucãr, Jud. Argeș
INCOMPATIBILITATE 
Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deține, simultan funcția de viceprimar, și calitatea de persoanã fizicã autorizatã (în vederea realizãrii și verificãrii lucrãrilor de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei din categoria B), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și k) din Legea nr. 161/2003.
 
5.        BÂRZAN DÃNUȚ VASILE
Primar al Comunei Lupșa, Jud. Alba
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL
În calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadã determinatã, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliarã și fond funciar din cadrul Primãriei Comunei Lupșa, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. 

Mai mult, anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, BÂRZAN DÃNUȚ VASILE a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. 

Soția persoanei evaluate a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de  24.031 Lei. 

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Câmpeni, Județul Alba, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.
 
6.        PISTRU POPA SIMONA GEANINA
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad, Jud. Arad
INCOMPATIBILITATE 
În perioada exercitãrii mandatului de consilier local, S.C. AUTO TEHNIC S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia aceasta deþine calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestãri servicii și furnizare de produse, în valoare totalã de 59.859,32 Lei (la care se adaugã TVA de 14.990 Euro) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. ARAD și S.C. Centrala Electricã de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societãți comerciale care funcționeazã sub autoritatea C.L. al Municipiului Arad), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 
7.        GHEORGHE IONEL
Primar al Orașului Însurãței, Jud. Brãila
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie - 03 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan funcția de primar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial Însurãței (în present, Liceul Tehnologic„Nicolae Titulescu” Însurãței), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
8.        MUȘAT GHEORGHE CLAUDIU
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Budila, Jud. Brașov
INCOMPATIBILITATE 
În perioada exercitãrii mandatului de consilier local, C&L BUILDING S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia persoana evaluatã a deținut calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primãria Comunei Budila, în valoare totalã de 43.802,68 Lei (achiziții directe de bunuri  efectuate de primãrie, în baza a cinci facturi), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 
9.        OLA MATE IȘTVAN
Viceprimar al Primãriei Bațani, Jud. Covasna
INCOMPATIBILITATE 
Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012, întrucât deține, simultan funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. CUKI & CO S.R.L., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
10.        CIMPONERIU VIOREL ION
Viceprimar al Comunei Berliște, Jud. Caraș Severin
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 august 2012 - 27 noiembrie 2014, întrucât a deținut, simultan funcția de viceprimar, și calitatea de reprezentant al Comunei Berliște în Adunarea Generalã a Acționarilor S.C. ECOLOGICA ORAVIȚA,încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.
 
11.        VASILESCU IOAN
Viceprimar al Comunei Nicolae Bãlcescu, Jud. Cãlãrași
INCOMPATIBILITATE 
Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de titular întreprindere individualã în cadrul VASILESCU ST. IOAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALÃ, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
 
12.        BARBU GHEORGHIȚÃ
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Oltenița, Jud. Cãlãrași
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului local din data de 30 august 2012 (privind aprobarea asocierii C.L. al Municipiului Oltenița cu Asociația Fonduri Europene - Consultanțã Curcani și cesiunea cãtre Asociație a 20 de pãrți sociale la S.C. Termourban S.R.L.), respectiv la adoptarea hotãrârii din data de 27 septembrie 2012 (privind aprobarea asocierii C.L. al Municipiului Oltenița cu Asociația Fonduri Europene - Consultanțã Curcani și majorarea capitalului social al S.C. Termourban S.R.L. Oltenița cu 20 de pãrți sociale în valoare de 10 lei fiecare și achitarea acestora de cãtre Asociația Fonduri Europene - Consultanțã Curcani), în condițiile în care, la data adoptãrii acestor hotãrâri, persoana evaluatã deținea calitatea de membru fondator al Asociației Fonduri Europene - Consultanțã Curcani. 

Persoana evaluatã a avut, astfel, posibilitatea sã anticipeze beneficiul rezultat în urma acestei asocieri, respectiv creșterea participației Asociației în cadrul S.C. Termourban S.R.L., dat fiind faptul cã  societatea comercialã TERMOURBAN S.R.L. a fost înființatã de cãtre Consiliul Local al Municipiului Oltenița (50.050 pãrți sociale) împreunã cu Asociația Fonduri Europene - Consultanțã Curcani (20 pãrți sociale), conform Hotãrârii Consiliului Local din data de 03 octombrie 2012. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. f), art. 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004 .
 
13.        PISTRIÞU COSTEL
Primar al Municipiului Bãileºti, Jud. Dolj
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 august 2012 - 28 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administraþie al Liceului „Mihai Viteazu” Bãileºti, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
14.        DINCÃ DUMITRU
Primar al Comunei Drãgotești, Jud. Dolj
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 septembrie 2012 - 20 septembrie 2013,  întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în  cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Drãgotești, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
15.        POPESCU IULIAN
Viceprimar al Comunei Apele Vii, Jud. Dolj
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 septembrie 2012 - 09 septembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale din Comuna Apele Vii, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
16.        MINEA MARIUS-LEONARD  
Viceprimar al Comunei Piscu Vechi, Jud. Dolj
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 - 11 iulie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și funcția de administrator al S.C. EDRAS IMPEX S.R.L., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
17.        GAVRILESCU GHEORGHE
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Crevedia, Jud. Dâmbovița
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea hotãrârii Consiliului Local Crevedia din data de 3 februarie 2014  privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014. 

În Anexa nr. 1 a acestei hotãrâri, la capitolul bugetar „Cultura, recreere și religie”, subcapitolul „Sume destinate finanțãrii programelor sportive”, era  prevãzutã suma de 25.000 Lei, din care s-au efectuat plãți în sumã totalã de 24.999,90 Lei cãtre Asociația „Club Sportiv Voința 2010” Crevedia (persoanã juridicã de drept privat în cadrul cãreia persoana evaluatã deține încã de la înființare calitãțile de membru fondator și membru al Consiliului Director). 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011, dispozițiile art.  75, lit. b) și f) ºi art. 77 din Legea nr. 393/2004.
 
18.        NACU MARICEL
Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Tecuci, Jud. Galați (23 iunie 2012 - 5 iulie 2014)
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
În perioada exercitãrii mandatului de consilier local, a participat la ședințele Consiliului Local al Municipiului Tecuci organizate la datele de 30 aprilie și 14 mai 2013, votând pentru adoptarea a douã hotãrâri ale Consiliului Local (privind stabilirea condițiilor de utilizare a pãșunii aparținând comunei Tecuci în anul 2013 și privind aprobarea închirierii pãșunii aparținând comunei Tecuci în anul 2013). 
  
Ulterior adoptãrii celor douã hotãrâri, la data de 10 iunie 2013, NACU MARICEL (în calitate de chiriaș) a încheiat cu Primãria Municipiul Tecuci un contract având ca obiect închirierea suprafeței de 14 ha. pãșune aparținând Comunei Tecuci pânã la data de 31 decembrie 2013) și un act adițional la contractul de închiriere, prin care s-a prelungit termenul de închiriere a pãșunii pânã la data de 31 decembrie 2014 și s-a diminuat suprafața închiriatã la 6 ha. pãșune. 

Mai mult decât atât, NACU MARICEL a semnat, în calitate de Secretar al Comisiei nr. 5 Administrația Publicã Localã, Juridic, Apãrarea Ordinii publice, Respectarea Drepturilor și Libertãților Cetãțenilor din cadrul C.L. al Municipiului Tecuci, raportul de avizare privind stabilirea condițiilor de utilizare a pãșunii aparținând Comunei Tecuci în anul 2013 și Raportul de avizare al Comisiei nr. 5 privind prelungirea contractelor de închiriere pentru folosirea pãșunii. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75 din Legea nr. 393/2004.
 
19.        ALEXA TOMA
Fost Viceprimar al Comunei Comarna, Jud. Iași
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2013 - 27 noiembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul ALEXA TOMA PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
 
20.        VASCUL DANIEL-VASILE
Consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Sprie, Jud. Maramureș
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iulie 2014 - 03 octombrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de consilier local și funcția de administrator al S.C. SPRIA TECHNOLOGY PARK S.R.L., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
21.        PRECUP MARIA
Primar al Municipiului Reghin, Jud. Mureș
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012  - 10 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de cenzor al S.C. DACIA S.A., încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003, precum și art. 91, alin. (3),  teza I din Legea nr. 161/2003.
 
22.        ILIUȚÃ VASILE
Primar al Comunei Borlești, Jud. Neamț
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2012 - 10 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al Primãriei Comunei Borlești în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale„Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
23.        COSTEA VASILE
Viceprimar al Comunei Coteana, Jud. Olt
INCOMPATIBILITATE 
Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 ianuarie 2013, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția de reprezentant al Consiliului local al Comunei Coteana în cadrul S.C. AQUAVERA COTEANA S.R.L. (persoanã juridicã având ca asociat unic Consiliul Local Coteana), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.
 
24.        MOVILEANU MIRELA FLORICA
Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Provița de Sus, Jud. Prahova
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
În calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local al Comunei Provița de Sus din data de 26 februarie 2014, votând pentru adoptarea hotãrârii privind inițierea închirierii suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al Comunei Provița de Sus pentru anul 2014, deși avea un interes personal în problema supusã dezbaterilor. 

La data de 11 aprilie 2014, ulterior adoptãrii acestei hotãrâri, Primãria Comunei Provița de Sus a încheiat cu fiica persoanei evaluate un contract prin care i-a închiriat suprafața de 5,5 ha pajiște din domeniul privat al comunei, contract în baza cãruia fiica persoanei evaluate a încasat de la Agenția de Plãți și Intervenție pentru Agriculturã Prahova, în anul 2014, subvenții agricole în sumã totalã de 7.518,13 Lei. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011, dispozițiile art.  75, lit. a) ºi art. 77 din Legea nr. 393/2004.
 
25.        VASILE ARTIMON IONESI
Primar al Comunei Frãtãuþii Vechi, Jud. Suceava
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL
În perioada exercitãrii mandatului de primar, a semnat ordinele de platã în baza cãrora Primãria Frãtãuþii Vechi a achiziþionat în mod direct produse în valoare de 35.414,56 Lei de la S.C. BUNÃ DIMINEATÃ IMPEX S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia soþia persoanei evaluate deþine calitatea de asociat unic ºi funcþia de administrator), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea 393/2004. 

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Suceava, Județul Suceava, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.
 
26.        SPOIALÃ DORIN
Consilier local în cadrul Consiliului Local Bosanci, Jud. Suceava
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
În calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local Bosanci din data de 29 aprilie 2013, deliberând și votând pentru aprobarea hotãrârii privind concesionarea prin licitație publicã a pãșunii comunale ce se aflã în proprietatea privatã a Comunei Bosanci, cãtre organizațiile și asociațiile crescãtorilor de animale din Comuna Bosanci. 

Prin aceeași hotãrâre, SPOIALÃ DORIN a fost desemnat membru în Comisia pentru organizarea și desfãșurarea licitației publice privind concesionarea suprafeței de 574,90 ha pãșune comunalã. 

În urma licitației organizate, Primãria Comunei Bosanci a încheiat, la data de 15 mai 2013, un contract de concesiune privind concesionarea suprafeței de 49,62 ha de pãșune aparținând domeniului privat al comunei, cu Asociația Crescãtorilor de Bovine Bosanci (asociație în cadrul cãreia SPOIALÃ DORIN deține calitatea de membru fondator și membru în cadrul Consiliului Director, începând cu data de 22 februarie 2013). 

Subvențiile încasate de cãtre Asociația Crescãtorilor de Bovine Bosanci, pentru suprafața de teren concesionatã, sunt în cuantum de 56.864,48 Lei. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004
 
27.        CRASNAI IOAN
Primar al Comunei Socond, Jud. Satu Mare
INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 - 14 octombrie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoanã fizicã autorizatã în cadrul CRASNAI IOAN PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ,încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
 
28.        BIRCEA CRISTIAN
Viceprimar al Municipiului Slatina, Jud. Olt, și fost Consilier local în cadrul C.L. Slatina (22 iunie 2012 - 07 martie 2013)
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 07 martie 2013, întrucât a deținut, simultan calitatea de consilier local și funcția de director în cadrul S.C. COMPANIA DE APÃ OLT S.A. (societate comercialã de interes local, înființatã de cãtre C.L. al Municipiului Slatina), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
29.        DRIMENȚ ALYNA VIORICA
Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Variaș, Jud. Timiș
INCOMPATIBILITATE 
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, întrucât, Primãria Comunei Variaș a încheiat, în perioada 2013 - 2014, trei contracte în valoare totalã de 42.980 Lei cu S.C. ATP FOREST COMPANY S.R.L.(societate comercialã în cadrul cãreia soțul persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat), încãlcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 
30.        ZANFIR VASILE
Primar al Comunei Deleni, Jud. Vaslui
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL
La data de 12 Iulie 2012, a semnat, în calitate de primar, dispoziția prin care și-a prelungit suspendarea de drept a raportului de serviciu din calitatea de funcționar public de execuție în aparatul de specialitate al Primãriei Comunei Deleni (ca urmare a validãrii alegerii acestuia în funcția de Primar al Comunei Deleni) pe întreaga duratã a mandatului de 4 ani cât îndeplinește funcția de primar (iunie 2012 - iunie 2016), asigurându-și pentru sine un folos material, constând în menținerea postului de funcționar public pânã la revenirea acestuia în funcția publicã. 

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004. 

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, Județul Vaslui, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.
 
Dorin Spoială, Iștav Ola Mate, Ioan Vasilescu și Mircea Păuna nu au depus un punct de vedere la dosarul de evaluare. 
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...