15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAngajarea rudelor la cabinetele parlamentare e interzisă. Comisia de Statut permite o...

Angajarea rudelor la cabinetele parlamentare e interzisă. Comisia de Statut permite o reangajare a personalului anterior

Comisia de Statut a adoptat, luni, amendamente la proiectul care modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor, potrivit Mediafax.

A fost, astfel, menţinută prevederea prin care este interzisă angajarea rudelor la cabinetele parlamentare, dar care permite reangajarea, la dobândirea unui nou mandat, a personalului avut anterior.

Membrii Comisiei de statut au propus adoptarea unui amendament care face posibilă reangajarea personalului de la birourile parlamentare, deţinut anterior câştigării unui nou mandat.

Citeşte şi Comisia de Statut menţine amendamentul Chiuariu care vizează raportul ANI privind incompatibilitatea

Acest lucru ar fi fost motivat în cadrul discuţiilor de faptul că în legislaţia în vigoare privind conflictul de interese parlamentarul care şi-ar angaja foştii angajaţi s-ar putea afla sub incidenţa legii.

“Angajaţii cu carte de muncă sau contract civil al unui Birou parlamentar pot fi reangajaţi în biroul aceluiaşi deputat sau senator şi în noul mandat, în cazul realegerii acestuia”, se menţionează în cadrul articolului 38 din proiectul legislativ.

De asemenea, a fost menţinută interdicţia ca la nivelul birourilor parlamentare să fie angajate rude ale parlamentarilor.

“Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar”, se mai arată în raportul Comisiei de statut.

Cele mai citite

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...
Ultima oră
Pe aceeași temă