21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăPoliticăGabriela Firea a elaborat un plan european de luptă contra excluziunii sociale...

Gabriela Firea a elaborat un plan european de luptă contra excluziunii sociale a copiilor

Ministrul PSD, Gabriela Firea, anunță pe pagina sa de facebook că a trimis la Bruxelles planul de acțiune “Garanție pentru copii,” elaborat la recomandarea Comisiei Europene. România se află în topul categoriei de risc.

Ea explică faptul că documentul prezintă soluțiile concrete, menite să asigure un cadru unitar, la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale și garantarea accesului copiilor aflați în situații de vulnerabilitate la o serie de servicii esențiale: educație timpurie, sănătate, locuire, alimentație.  

Copiii români sunt cei mai supuși riscurilor

24,2 % dintre copiii din UE erau expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială în 2020, mai mult decât adulții apți de muncă și persoanele în vârstă, scria Comisia Europeană pe twitter.

citește și: Binele trebuie promovat, răul se propagă singur

Copiii cei mai expuși riscului sunt cei din România și mai puțin în Slovenia și Cehia, țări care urmează după țara noastră în clasamentul european. Dintre țările UE, România a înregistrat cea mai mare rată de expunere a sărăciei copiilor sau excluziunii sociale (41,5%) în 2020, urmată de Bulgaria (36,2%), Spania (31,8%) și Grecia (31,5%). În schimb, Slovenia (12,1%) și Cehia (12,9%) au avut cele mai scăzute rate, înaintea Danemarcei (13,5%) și Finlandei (14,5%).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

UE prelungește avantajele comerciale acordate Ucrainei

Suspendarea taxelor la import, a contingentelor și a măsurilor de apărare comercială (cunoscute sub denumirea de „măsuri comerciale autonome") aplicabile exporturilor ucrainene către Uniunea...

NATO denunţă distrugerea barajului Kahovka drept un gest revoltător

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat marţi că aliaţii vor lua decizii "foarte semnificative" la summitul organizaţiei de luna viitoare din capitala...
00:00:51

VIDEO: Cel puțin 42 de morți în urma inundațiilor care au lovit Haiti

Inundațiile provocate de ploile torențiale din Haiti s-au soldat cu cel puțin 42 de morți în ultimele două zile și alte zeci de persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă