31.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăDreapta Unită va candida în alegerile din 9 iunie. ICCJ a anulat...

Dreapta Unită va candida în alegerile din 9 iunie. ICCJ a anulat decizia BEC, care îi contesta protocolul

Alianța Dreapta Unită (USR – Forța Dreptei – PMP) va putea avea candidați în alegerile din 9 iunie 2024.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, în ședința din 19 martie, decizia BEC prin care era contestat protocolul de înființare a Dreptei Unite. La data de 17 martie, BEC luase decizia să interzică Dreapta Unită ca urmare a unei reclamații pe care o primise din partea PSD.

“ICCJ a validat alianţa electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, admiţând contestaţia faţă de decizia Biroului Electoral Central. Decizia ICCJ dovedeşte că hotărârea iniţială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democraţiei, controlată de PSD, care a eşuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianţei Dreapta Unită”, a transmis partidul Forţa Dreptei.

“În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români şi să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Dreapta Unită are un candidat unic la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, acest candidat fiind actualul primar, Nicușor Dan.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Încă două zile de caniculă. Prognoza ANM

Peste jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, se va afla sub avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă pe parcursul zilelor de astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă