16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins alianța Dreapta Unită.

BEC a respins respins, în ziua de duminică, 17 martie, protocolul de constituire a alianţei electorale “Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei”. Decizia BEC a fost luată la solicitarea reprezentantului PSD. BEC a motivat respingerea protocolului prin faptul că, în Registrul partidelor politice, în funcția de președinte al PMP figurează Cristian Diaconescu, dar protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

Alianța Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC. Drept urmare, contestația depusă de Dreapta Unită este analizată de ICCJ.

Una dintre cele mai complicate probleme este că Dreapta Unită are un candidat unic la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, acest candidat fiind Nicușor Dan. Dacă Dreapta Unită nu poate funcționa drept alianță, nici nu poate avea un candidat comun. Președintele USR, deputatul Cătălin Drulă, a acuzat dur PSD pentru că a depus contestație la BEC, subliniind că PSD se teme de Dreapta Unită.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dinamo a încheiat pe locul patru în EHF European League! „Dulăii”, învinși în finala mică de Rhein-Neckar Loewen

Dinamo a încheiat sezonul în EHF European League pe locul patru, după ce a pierdut finala mică în fața formației germane Rhein-Neckar Loewen cu...

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...

Ciolacu a negociat cu Erdogan sabia lui Ștefan cel Mare, dar a primit sabia lu’ DaMucles

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, susține că, în timpul vizitei sale oficiale în Turcia, a negociat cu liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă