21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăCriza politicăAlianța de guvernare PSD - PNL va include UDMR

Alianța de guvernare PSD – PNL va include UDMR

Alianța de guvernare PSD – PNL va mai include UDMR și parlamentarii grupului celorlalte minorități naționale. Anunțul în acest sens l-a făcut, marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

“Astăzi se va face, cred, echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, al PNL şi al PSD”, a anunțat Ciolacu la sediul PSD. “Dar va fi o întâlnire şi cu UDMR şi minorităţile, fiindcă această alianţă este formată, dacă se reuşeşte, din PSD, PNL, UDMR, minorităţi”, a explicat Marcel Ciolacu.

Alianța de guvernare PSD – PNL

Încă nu s-a decis care dintre cele două partide dominante, PSD sau PNL, va propune premierul. De la PNL ar putea fi propus Florin Cîțu iar PSD l-ar putea propune pe Marcel Ciolacu. Un alt post cheie în guvern, pe care și-l dorește PNL, este cel de ministru de Finanțe.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, refuză ca PNL să dețină atât funcţia de premier cât şi cea de ministru de Finanţe. “Eu cred că nu se poate așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu.

Cel puțin până marți, PSD excludea și ideea ca Florin Cîțu să fie din nou premier. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, declara că știe că Florin Cîțu vrea să fie din nou premier. Deputatul Simonis a repetat însă că PSD nu-l acceptă premier pe Cîțu. Ideea ca Florin Cîțu să redevină premier fusese respinsă de Marcel Ciolacu, președintele PSD, precum și de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă