15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCristian Popescu Piedone și-a sorcovit alegătorii: „Iertați-l pe Nicușor, băgați carnea la...

Cristian Popescu Piedone și-a sorcovit alegătorii: „Iertați-l pe Nicușor, băgați carnea la cuptor”

Sorcova, de Cristian Popescu Piedone, a ajuns un colind popular pe pagina de socializare a ediilului sectorului 4. Cristian Popescu Piedone a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj tuturor românilor, dar mai ales cetățenilor din sectorul 4, acolo unde el este primar. Edilul și-a sorcovit alegătorii în prima zi a anului într-un mod inedit, printr-un colind mai puțin obișnuit, dar care stârnește zâmbete. Unele sincere, unele amare. 

După mesajul din 23 decembrie, când aștepta cu înfrigurare să vadă la câți ani va fi condamnat la pușcărie în dosarul Colectiv, lui Cristian Popescu Piedone i-a mai venit inima la loc și sângele-n obraji. La 1 ianuarie, în prima zi din an, el a revenit cu gânduri mai bune și i-a sorcovit virtual pe cetățenilor sectorului 4. 

Versurile Sorcovei au fost însă modificate. Piedone, în urarea sa, atinge subiecte sensibile, iar unul dintre ele îl privește direct pe Nicușor Dan. Primarul sectorului 4 se laudă că va face din sector un avion cu motor, că nu se lasă și va continua să lupte pentru cetățeni și bunăstarea acestora. Poate ne explică,cu această ocazie de ce în sectorul 4 un loc de parcare de reședință costă 500 de lei. 

Piedone continuă pe un ton vesel, deși până mai ieri își făcea poze în biserică și se ruga să nu fie băgat la zdup. Dar, sărbătorile se pare că aduc speranța în inimile tuturor, chiar și a celor care nu mai au nici o șansă. Căci mai devreme sau mai târziu – mai exact pe 3 martie- Piedone, edilul vesel și buclucaș de azi – va fi închis pentru câțiva ani buni.

Sorcova, de Cristian Popescu Piedone

Mesajul a adunat peste 5000 de comentarii și peste 700 de distribuiri, semn că bucureștenii chiar au gustat gluma. Iată mai jos cum sună poezia:

„Când anul se înnoiește, Piedone sorcovește

Să-mi trăiți fericiți și Sectorul să-l iubiți

Să aveți căldură-n case și mereu papa pe masă

Iertați-l pe Nicușor, băgați carnea la cuptor

Toți cei cu inima bună, să petreceți zi-lumină

Desfaceți șampania și începeți a ura

Anunțați din casă-n casă, că primarul nu se lasă

Și va face din Sector un avion cu motor

Să se învârtă după soare, ca în visul cel mai mare

Să-mi traiți stimați amici, prieteni mari și prieteni mici

Piedone e cu voi, să ajute la nevoi

E primar tare ca piatra

Și mai iute ca săgeata

Așa că, la epilog, vă mai bag un monolog:

Să vă fie pace-n case

Și conturile mereu grase

Să sperați și să iubiți

Ani mulți să îmi trăiți!

Vă iubesc și vă ador,

Ne revedem prin Sector!”

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă