15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăPoliticăCCR-Iohannis: 1-0. Are președintele șansa unei revanșe?

CCR-Iohannis: 1-0. Are președintele șansa unei revanșe?

Potrivit unor surse citate de Antena 3, preşedintele Iohannis nu se va grăbi să o revoce pe şefa DNA. Şeful statului ar miza pe faptul că decizia CCR nu menţionează un termen în care trebuie să emită decretul şi, prin urmare, va încerca să tergiverseze lucrurile. O variantă ar fi şi semnarea decretului de revocare, însoţit de renumirea lui Kovesi şef interimar la DNA.

 Tot Antena 3 anunţă că, potrivit unor surse juridice, Curtea Constituţională va publica motivarea în timp record, până la mijlocul săptămânii viitoare.

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA. 

În 10 mai, având nevoie de timp pentru a delibera, plenul Curţii a dispus amânarea pronunţării pentru data de 30 mai. 

Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă