Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mircea Drăghici

Camera Deputaților a decis. Ce procentaj din PIB va fi alocat partidelor politice

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă potrivit căreia suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat va fi de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din Produsul Intern Brut (PIB).

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 14:38

Iniţiatorul legii, deputatul PSD Mircea Drăghici, motivează, în expunerea de motive că, prin această propunere, se asigură un tratament egal pentru toate partidele.

„Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei”, mai prevede actul normativ.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 18 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost adoptat în noiembrie de Senat, iar Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa legislativă cu 222 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” şi şase abţineri, în calitate de for decizional, informează Mediafax.

Comentarii

loading...