10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăBEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită. Alianța era necesară pentru ca...

BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită. Alianța era necesară pentru ca USR, PMP și Forța Dreptei să candideze împreună

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP), în urma unei reclamații pe care a formulat-o PSD.

Decizia de respingere a fost luată în ședința BEC din ziua de duminică, 17 martie 2024. Protocolul era necesar pentru ca partidele care doreau să formeze Alianța să candideze împreună la alegerile din data de 9 iunie 2024.

La 9 iunie, în România se vor vota atât candidații pentru Parlamentul European, cât și candidații la funcțiile de primar, de consilier județean și de consilier local.

Președintele USR, deputatul Cătălin Drulă, a avut o primă reacție față de decizia anunțată de BEC.

“Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației.

Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susțin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluțiile corecte pentru a moderniza România și nu nu vom împiedica de scamatoriile instituțiilor pe care le controlează.

În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare.

Decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic.

Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea.

Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.

Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară.

Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie.

Misiunea noastră este o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică”, a cris pe facebook liderul USR, Cătălin Drulă.

O serie de partide au început să-și anunțe candidații pentru alegerile din 9 iunie 2024. Nu este deocamdată clar ce candidați vor anunța USR, PMP și Forța Dreptei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă