10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPiedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei. La Sectorul...

Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei. La Sectorul 5 își susține drept candidat fiul

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat oficial candidatura pentru funcția de primar al Capitalei, la alegerile din anul 2024.

Piedone nu va beneficia de susținerea PSD (așa cum spera) pentru a deveni primar al Capitalei, drept care va candida, pentru funcția de primar general, din partea PUSL (Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu). În PUSL, Cristian Popescu Piedone are funcția de președinte executiv.

Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, ce candidați la funcțiile de primar de sector are PUSL. De exemplu, în Sectorul 1, din partea PUSL va candida Liviu Negoiță – fost primar al Sectorului 3, în perioada 2004 – 2012, din partea PDL. La Sectorul 4, PUSL are o alianță cu PSD și îl susține pe actualul primar, Daniel Băluță. La Sectorul 5, PUSL îl susține, pentru a deveni primar, pe actualul deputat Vlad Popescu Piedone (fiul lui Cristian Popescu Piedone). Vlad Popescu Piedone a fost ales deputat pe lista PSD dar ulterior a trecut la PUSL – care nu este partid parlamentar.

Acum o săptămână, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța rezultatele unui sondaj de opinie despre care preciza că l-a comandat chiar el. Conform acelui sondaj, cele mai mari șanse să fie ales primar general al Capitalei le-ar avea Cristian Popescu Piedone.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă