9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăPoliticăBarometrul vizibilităţii miniştrilor - Fostul ministru Cîmpeanu, pe locul 2 în topul...

Barometrul vizibilităţii miniştrilor – Fostul ministru Cîmpeanu, pe locul 2 în topul vizibilităţii 

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a urcat pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului în luna septembrie, ca urmare a scandalului plagiatului şi a demisiei, iar ministrul Mediului Tanczos Barna urcă patru poziţii, în timp ce ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila coboară cinci poziţiii, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.211 menţiuni în presa scrisă şi online în septembrie, mai multe decât în august, rămânând pe primul loc, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, în contextul declaraţiilor făcute cu ocazia semnării unor contracte finanţate din PNRR, a scandalului suspendării zborurilor Blue Air, a aprobării planului pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă, cu măsuri pentru consumatorii vulnerabili, dar şi pe tema pensiilor, potrivit News.ro.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 9.700 de menţiuni, se află ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ca urmare a scandalului acuzaţiilor de plagiat la adresa sa şi a demisiei din funcţie.

Ministrul Energiei Virgil Popescu urcă de pe poziţia a cincea în top, pe poziţia a treia, înregistrând vârfuri de vizibilitate la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa, precum şi ca urmare a declaraţiilor privind măsurile de reducere a risipei în energie, stocul de gaze din depozite, preţurile carburanţilor ăi plafonarea preţului la gaze.

Locul 4 revine, ca şi în luna august, ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, cu peste 4.000 de apariţii în presa scrisă şi online, cele mai multe fiind înregistrate odată cu declanşarea scandalului Blue Air, dar şi a declaraţiilor pe tema autostrăzii A1 Lugoj-Deva, podului de la Brăila, creşterii nivelului de siguranţă al Aeroportului Internaţional Timişoara, ofertelor pentru pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău.

Ministrul Mediului Barna Tanczos a urcat de poziţia a noua în top în august, pe locul cinci, datorându-şi vizibilitatea declaraţiilor privind scandalul Blue Air, amenajarea plajelor şi plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a menţinut şi în septembrie pe locul al şaselea, în principal datorită numeroaselor declaraţii referitoare la creşterea salariului minim şi a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă