30 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăPoliticăAu fost demiși peste o sută de prefecți și de subprefecți. Unul...

Au fost demiși peste o sută de prefecți și de subprefecți. Unul dintre ei este Berbeceanu

103 prefecți și subprefecți au fost eliberați din funcții, a anunțat, miercuri, într-o scurtă conferință de presă, premierul Florin Cîțu.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, premierul a precizat că unul dintre cei eliberați din funcții este Traian Berbeceanu, care a deținut postul de prefect al Municipiului București. 

Potrivit legii, numirile și demiterile din funcțiile de prefect le face șeful Guvernului, dar aceste funcții au fost repartizate între partidele din actuala coaliție de guvernare. Postul de prefect la București a revenit formațiunii USR PLUS, iar Traian Berbeceanu fusese numit prefect de către fostul premier Ludovic Orban (PNL).

Imediat după ce partidele au convenit că postul de prefect de București revine USR PLUS, Berbeceanu a anunțat că e gata să-și dea demisia, dar copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, i-a cerut să rămână în funcție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă