22 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăOp & EdUnde-s mulți consilieri, prostia crește, iar Educația nu sporește

Unde-s mulți consilieri, prostia crește, iar Educația nu sporește

Anul trecut, când ministrul de atunci al Educației și Cercetării, Monica Anisie, sfătuită de cea mai mare armată de consilieri din istoria instituției de pe Strada General Berthelot, introducea încă o declarație scrisă în plus de completat de către elevi, părinți și profesori, pentru susținerea cursurilor de predare online, am susținut că măsura nu reprezintă altceva decât o creștere a birocrației și un risc considerabil de încălcare a legilor privind protejarea prelucrării datelor cu caracter personal.

Iată că la circa un an distanță de acel moment, mi s-a dat dreptate, iar Ministerul Educației, condus acum de Sorin Cîmpeanu, a fost amendat de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Cu alte cuvinte, pentru o hârtie inutilă introdusă, statul plătește.

Probabil că, dacă se mai afla Monica Anisie la conducerea Educației, i-ar fi cerut lui Ludovic Orban să-l degajeze din funcție pe șeful ANSPDCP.

Sunt șanse foarte mari ca acesta să fie doar primul exemplu dintr-un lung șir de ponoase pe care Ministerul Educației, indiferent de cine va fi condus, le va avea de tras de pe urma managementului dezastruos pentru școala românească, aplicat de Anisie și de consilierii acesteia.

Mai îngrijorător este că, din ce informații dețin, mulți dintre foștii și actualii consilieri ai Monicăi Anisie mai gestionează și managementul unor instituții de învățământ preuniversitar și superior, ceea ce înseamnă că sistemul educațional românesc este în continuare zdruncinat la toate nivelurile de “înțelepciunea” acestora.

Ce-i drept, momentan este vorba doar de un avertisment, în acest caz, pentru Ministerul Educației.

Dar, nu e panică, pentru că amenzile nu sunt plătite de Monica Anisie sau de consilierii săi, ci tot din bugetul unui minister declarat important, dar vitregit de bani sub toate guvernările.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă