37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăOp & EdNe îndreptăm spre un an școlar tras la indigo după precedentul

Ne îndreptăm spre un an școlar tras la indigo după precedentul

A fost publicat în Monitorul Oficial, ce-i drept puțin mai greu, ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației ce prevede modul de organizare și desfășurare a anului școlar și a celui academic.

Este un ordin semnat de doi secretari de stat, în locul miniștrilor, pobabil pentru că Guvernul are alte preocupări, ce privesc luptele politice, în această perioadă.

E bine că ordinul a fost dat, astfel încât se mai poate trece o bifă în dreptul activității coaliției de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR.

De aici înainte, rămâne aceeași strategie pentru noul an școlar ca și în precedentul: Dumnezeu, cu mila!

Avem un ordin al miniștrilor Educației și Sănătății care nu este cu mult schimbat față de precedentele “aruncate” în pandemie.

Se pare că au realizat – cu foarte mare întârziere – și “specialiștii” din Ministerul Sănătății că purtarea măștii de către elevi la orele de educație fizică desfășurate în sala de sport este o măsură ce creează mai multe probleme, decât să ajute copiii.

După cum au stabilit toate celelalte state europene, orele de sport în pandemie fie se organizează în spațiu deschis, fie îți asumi că îi lași pe copii în sală fără mască, fie le suspenzi.

Cum se fac ore de aerobică pe YouTube, cu multe doamne și domnișoare care au îmbrățișat această metodă, se pot face exerciții și de către elevi, de acasă, sub îndrumarea profesorului de sport, la iarnă, cum s-a întâmplat și în pandemie.

De asemenea, le-a luat exagerat de mult “experților” din Ministerul Sănătății să realizeze că în cazul învățământului special nu e bine să impui purtarea măștii.

Probabil că și acești “experți” au nevoi speciale, din moment ce le trebuie un an de zile ca să realizeze ce este evident pentru toată lumea.

Ne rămâne să sperăm că după plecarea PLUS de la Ministerul Sănătății, poate vor mai dispărea și din “savanții neînțeleși” promovați de Voiculescu și Mihăilă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă