18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDiaspora se tratează acasă chiar dacă n-a plătit asigurări de sănătate în...

Diaspora se tratează acasă chiar dacă n-a plătit asigurări de sănătate în România

Un sfert dintre românii dintr-un bloc din Milano au plecat, “noaptea ca hoții,”  spre sud, de unde să ia avionul spre casă. Iar, a doua zi ar fi trebuit să intre în carantină. Ei fug însă acum de legea penală. Ironia sorții : Chiar ei care au votat cu două mâini pentru alungarea “penalilor” de la putere în România? Da. Chiar vajnicii dintre acei diasporeni, mujahedini ai ordinului “Puneți cătuşe altora!” Sigur. Pentru noi totul, fără restricţii, pentru duşmani, moarte. Aşa cum deseori scriau pe reţelele sociale. Dar totuşi românii de acasă, mulţi consideraţi adepţi ai “ciumei roşii,” ce le-au făcut?  

Așadar, unii dintre diasporenii italieni iau cu asalt graniţele României. Aceeaşi care an de an au adus aporturi semnificative în PIB, acum răspândesc cu bună ştiinţă moartea.

Ce e altceva decât un act criminal să infectezi pe cineva cu bună ştiinţă?

Egoismul, lipsa de educaţie, frica şi disperarea, un complex de factori, îi fac incapabili să înţeleagă agresiunea pe care o exercită asupra semenilor care nu le-au făcut niciun rău.

Adrian Streinu Cercel a spus încă de săptămâna trecută că cei care pleacă din zona roşie din Italia vor intra automat în izolare. 14 zile fără vizite, fără petreceri. Ce fac ei, cei obişnuiţi să se dea mari, în astfel de situaţii? Vor încălca legea pe care tot ei au invocat-o la referendum.

Păi ce-i cu dubla asta de supramăsură?

Pentru că şmecheria e de înaltă clasă, mulţi fugiţi de la locul faptei mint că vin din zona de contagiune. Pentru ei ar trebui să se aplice legea. Şi Codul Penal românesc prevede pedepse în cazul răspândirii unor boli virale cu bună ştiinţă.

Aplicaţi legea!

Poate că e cazul ca autoritățile să treacă la next-level.
Aş aştepta să văd în Comunicatul Grupului de comunicare strategică şi menţionarea prevederilor Art 352 din Codul Penal.
Dacă tot vorbim despre lege. Ea e pentru toţi. Nu doar pentru căţei.

Când am zis despre spălătoresele care ne decid ele soarta prin vot, am fost înjurat ca la uşa cortului de către vajnicii saltimbanci ai ordinului “spălatul babelor străinilor.”

Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, scria înainte de apariţia primului caz de COVID-19: „Diasporenii noștri care mor de dragul patriei o să aducă coronavirusul în România“. Şi l-au adus. Nu vă imaginaţi ce potop de insulte s-au prăvălit asupra sa. Ei, imunii, ei, neprihăniţii, cei care ne dădeau lecţii de comportament, acum să treacă în izolare 14 zile sau să li se aplice legea.
 

Art 352 Zădărnicirea combaterii bolilor | Codul Penal
 

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

„O să vină coronavirusul și în România, adus de globalizare. O să-l aducă diasporenii noștri care mor de dragul patriei, mai ales atunci cînd începe să se-mpută treaba prin țările alea “ca afară”. O să vină și o să facă oareșce prăpăd. Nu un prăpăd imens, de sfârșitul lumii. Nu. Unul mic, mai mediocru, numai potrivit pentru o gubernie mediocră precum România,” a prevăzut Mirel Palada .

 

 

 “Internetul dă drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care vorbeau numai în bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat reduşi la tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvînt ca un premiant Nobel. Este invazia imbecililor”.

 

Legea e lege pentru toată lumea. Chiar şi pentru ciorditorii din cizmă, ce-şi ţipau drepturile pe la ambasada României din Roma, dar votanţi cu graţie ai preşedintelui. 

Diaspora a cerut legea talionului

Deci cum era şlagărul? “Cine nu sare ia condamnare!” Atunci când autorităţile române vor ridica nivelul de securitate, diasporenii repatriaţi cu forţa trebuie urmăriţi şi obligaţi să respecte legea. Legea pentru care au rupt secţiile de vot. După un as vine şi un backhand, nu? Sau iar aplicăm de dragul votanţilor partidului tată şi duh a anticorupţiei dubla măsură. Arest pentru mişei şi concedii preplătite pentru lachei. Lacheii care nu şi-au încheiat exodul necesar.

Pentru că tot veni vorba despre exod, sunt 15 ani de la plecarea în masă a românilor. Moise a plimbat evreii 40 de ani prin deşert pentru a învăţa bine tablele legii fundamentale. Diaspora noastră, prin acţiunile de azi, demonstrează că nu are suficientă educaţie. Că nu are bun simţ. Şi nu respectă legea. Dar cere pentru alţii ghilotina. Nu e normal ca inchizitorul prins in fapt să nu dea socoteală.

Poate că s-a sastisit şi internetul de năvala noilor barbari, ce-şi zic patrioţi.

Italienii pot respecta legea, ai noştri nu?

Dacă şi-ar iubi rudele şi ar respecta legea, ar rămâne în Lombardia, alături de celelalte 16 milioane de italieni. Ei pot, iar ai noştri nu pot respecta legea? Taman ei care au votat masiv contra ciumei roşii să aducă acum Corona-ciuma?

Mai e un mic mare amănunt. Un document, scăpat ieri de Dailly News, un wiki-medical-leaks, arată că SUA se pregătesc pentru 96 de milioane de infectări, din care ar muri cam jumătate de milion de oameni. Vineri, Donald Trump a semnat o factură de 8,3 miliarde de dolari pentru spitalizarea a 4,8 milioane de pacienţi, în caz de pandemie.

România e pregătită?

SUA are o populaţie de 220 de milioane. România de 19 milioane. Făcând un calcul, respectând proporţiile, România ar trebui să aibă 240.000 de locuri în spitale. Nu le are. Păi şi atunci? Rămân mulţi condamnaţi la moarte.

Apropo. Diasporenii fug din ţara care le mănâncă asigurările de sănătăte. Aduc COVID-19 aici, în ţara în care au investit doar în case, nu şi în sistemul public de sănătate.

Oare nu ar trebui puşi să plătească?

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă