4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDeca – e bine că e rău

Deca – e bine că e rău

Avem din nou un an în care ne sunt prezentate rezultatele deja celebrelor teste PISA, care ne demonstrează sistematic ineficiența sistemului educațional românesc.

Vă era dor?

Ne-au lipsit doar în pandemie, cu toate că rezultatele pentru acea perioadă ar fi fost interesante.

În rest, avem în mare parte, aceleași rezultate “dezastroase”, cum au fost catalogate pe mai toate posrturile de televiziune de știri, dar cu un alt ministru.

Am mai spus, de fiecare dată, când a venit timpul acestui subiect, că nu pot considera ca fiind relevante rezultatele acestor teste, cât timp, cel puțin în România, sunt tratate cu orice, în afară de seriozitate.

De amintit că aplicarea acestei testări este gestionată de ROSE, un proiect al direcției din Ministerul Educației unde sunt retrași, pe bani frumoși, “dinozaurii” instituției, în mare parte, vinovați pentru involuția sistemului, dar ținuți în brațe de toți parveniții care au ocupat nemeritoriu fotoliul lui Spiru Haret, în ultimii aproape 35 de ani.

Probabil că această concluzie, “școala românească produce analfabeți funcționali” este dorită și de clasa politică, pentru a justifica subfinanțarea și a acutiza denigrarea profesorilor.

Adică: de ce să le dăm salarii mari, dacă produc analfabeți?

Un complot mizerabil, de pe urma căruia unii duc viața în ROSE. Și nu doar ei!

Octav Ganea photograph in Romania Libera article

Trebuie remarcat însă și discursul absolut penibil al ministrului Ligia Deca.


Șefa Educației sugerează că nu e mare lucru, că sunt rezultate la fel de proaste ca în trecut.

Dar, o să vedem, acum că se implementează “România Educată”, o mare îmbunătățire.

De menționat că părintele “României Educate” nu va mai fi în funcție, la data publicării următoarelor rezultate ale testărilor PISA.

Sperăm că nici doamna Deca.

Și ar mai fi ceva de menționat: într-adevăr, rezultatele proaste date publicității acum sunt aproape identice cu precedentele. Dar cine era atunci ministru al Educației? Tot o fostă consilieră de la Cotroceni, Monica Anisie.

Acest lucru arată, mai mult decât rezultatele testărilor școlare, că Educația din România persistă în prostie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...
Ultima oră
Pe aceeași temă