22.2 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăOp & EdDe Halloween, vaccinații, mascați în nevaccinați

De Halloween, vaccinații, mascați în nevaccinați

Halloween este o tradiție nereligioasă occidentală pe care societatea românească a îmbrățișat-o de ani buni, iar mulți comercianți au transformat-o în prilej de a obține un profit considerabil.

Nici politicienii nu mai sunt de mulți ani străini de Halloween, identificând în această tradiție o nouă modalitate de a mai atrage câțiva simpatizanți.

Oricum, chiar cu mulți ani înainte ca această tradiție să fie promovată în România, politicienii de pe aceste meleaguri erau obișnuiți să afișeze tot felul de “măști” în aparițiile lor publice.

În acest weekend nu am mai avut petreceri de Halloween, nici măcar pentru vaccinați.

Aceasta, pentru că guvernanții și așa prezentații “specialiști” cu care membrii Executivului susțin că s-au consultat, au decis să-i mascheze pe vaccinați în nevaccinați.

Cum am reușit acest lucru?

Simplu. Impunând restricții pentru toți cetățenii, indiferent dacă sunt imunizați sau nu.

Bine. Nu chiar pentru toți cetățenii există restricții.

Am văzut cum unii își permit să se bronzeze pe la piramidele din Egipt, în timp ce în România se discută doar despre criza politică.

Guvernanții au reușit să descurajeze vaccinarea împotriva COVID-19 prin restricțiile pe care le-au impus pentru treizeci de zile.

Se poate vedea acest lucru cu ochiul liber la centrele de imunizare.

Înainte de anunțarea restricțiilor, ne mândeam cu record după record la numărul de persoane care se vaccinau într-o zi.

Acum, mai este puțin și numărul celor care vin la vaccinare se va reduce la jumătate față de cel din zilele ce au precedat anunțarea noilor restricții.

Doar în ultimele trei zile, numărul celor dispuși să-și administreze serul anti-COVID-19 a scăzut cu aproximativ 30.000.

La acest rezultat ne-a condus strategia “Unchiului Fester” de la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență, din marea familie Adams de la guvernare.

Aceste personaje macabre au înfricoșat întreaga societate prin deciziile lor.

Mai multe restricții pentru vaccinați, dar tot nevaccinații protestează

Nu doar în Guvern avem personaje demne de filme de groază, ci și în stradă.

Am văzut proteste în weekend-ul recent încheiat.

Au fost proteste ale celor care se opun vaccinării, în fruntea cărora s-au aflat alte personaje sinistre, care cresc în plan politic, ascunși tot în spatele unor măști menite să le ascundă adevăratele caractere.

Îngrijorător este că numărul celor care ajung acum să refuze vaccinarea este alarmant, din cauza incompetenței celor aflați la putere.

Doar în urma unor plimbări prin piețe sau alte spații publice nefrecventate de guvernanți se pot auzi numeroase afirmații de acest tip ale cetățenilor: Eu m-am vaccinat, dar nu o să mă mai vaccinez, pentru că dau aceleși restricții și pentru noi ăștia vaccinați.

Nu ai cum să-i contrazici pe acești cetățeni.

În timp ce statele civilizate permit accesul din ce în ce mai multor spectatori pe arenele sportive, la noi s-a interzis prezența fanilor în tribune.

Aceasta, cu toate că pe stadioane era permis accesul doar în baza certificatului verde COVID-19.

Cu alte cuvinte, guvernanții au mai tăiat un beneficiu care îi putea determina pe mai mulți cetățeni să se vaccineze.

Am putut vedea mulți cetățeni vaccinați nemulțumiți pentru că magazinele și unitățile de alimentație publică se închid la ora 21:00 și pentru ei.

Nici cu un program prelungit al magazinelor nu îi atragem pe cetățeni să se vaccineze.

Guvernanții le permit însă celor vaccinați să se plimbe noaptea pe străzi, precum vârcolacii (că tot a fost Halloween).

Probabil că în acest ritm chiar o să avem oameni care se plimbă precum strigoii noaptea pe străzi, populația fiind supusă unui stres din ce în ce mai mare prin măsurile impuse de autorități.

După stresul de la muncă, cetățenii, chiar vaccinați fiind, sunt stresați că poate nu ajung să prindă deschis la magazin sau la restaurant, pentru a găsi ceva de mâncat la cină.

Cea mai mare sursă de stres este inpredictibilitatea, livrată tot de guvernanții.

Săgeata graficului cu persoane vaccinate se duce în jos

Este cert că guvernanții creează monștri în această pandemie și nu doar de acest Halloween, ci de doi ani de zile.

Menționam mai sus că numărul celor care se prezintă la centrele de vaccinare anti-COVID-19 a scăzut semnificativ după ce guvernanții au anunțat o mulțime de restricții îndreptate împotriva celor care dețin certificat verde.

Acest lucru reiese chiar din datele publicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV):

 • Pe data de 20.10.2021, s-au vaccinat împotriva COVID-19 fix 79.559 de persoane;
 • 21.1.2021 – 99.376 persoane vaccinate;
 • 22.10.2021 – 128.014 persoane vaccinate;
 • 23.10.2021 – 127.305 persoane vaccinate;
 • 24.10.2021 – 110.539 persoane vaccinate;
 • 25.10.2021 – 127.948 persoane vaccinate;
 • 26.10.2021 – 150.639 persoane vaccinate;
 • 27.10.2021 – 150.935 persoane vaccinate;
 • 28.10.2021 – 126.492 persoane vaccinate;
 • 29.10.2021 – 119.807 persoane vaccinate;
 • 30.10.2021 – 88.881 persoane vaccinate.

Practic, din cauza incompetenței guvernanților, ne-am întors de unde am plecat.

Imaginile cu morgile spitalelor supraaglomerate de trupurile persoanelor decedate din cauza COVID-19 sunt singurul lucru care i-au determinat pe unii români să se vaccineze.

Dar deja și aici crește numărul celor care dau vina pe starea jalnică a sistemului sanitar și nu pe boală pentru persoanele decedate.

Firește, aici, este din nou vina guvernanților.

Cei aflați la conducerea statului au abandonat total campania de promovare a vaccinării, venind cu măsuri care mai repede îi descurajează pe cetățeni să se imunizeze.

Mass-media sunt singurele instituții care mai promovează campanii pro-vaccinare COVID-19, gratis.

Accesul în mall-uri doar pe bază de certificat verde poate fi considerată singura măsură a autorităților care încurajează vaccinarea.

Cu toate că impactul ar fi fost și mai mare dacă programul mall-urilor era prelungit.

Multe persoane nu mai au timp să meargă la mall din cauza restricțiilor aberante impuse în România.

Din nou, nu privim spre țările civilizate de pe Bătrânul Continent, guvernanții noștri autoproclamându-se cei mai competenți experți.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

FC Hermannstadt s-a înțeles cu Cristian Neguț

Cristian Neguţ, fostul căpitan al Chindia Târgovişte, a semnat un contract pe două sezoane cu FC Hermannstadt, potrivit paginii de Facebook a grupării sibiene. Mijlocaşul...

Tendințe în gresie portelanata. De ce să alegi acest finisaj și unde poate fi folosit?

Alegerea finisajelor potrivite poate reprezenta o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi, în special atunci când vorbim de gresie. Magazinele de specialitate pun la...

Rotativa se amână. Premierul Nicolae Ciucă nu demisionează până la soluționarea crizei din Educație

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că nu își va depune mandatul până când nu va ajunge la un acord cu sindicatele din Învăţământ...
Ultima oră
Pe aceeași temă